Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς θα έχει την ευκαιρία να προσφέρει μοναδικό θέαμα στους φίλους του στίβου, οι οποίοι θα βρεθούν στο στάδιο της Καλλιθέας το Σάββατο για τη διεθνή συνάντηση Αλμάτων που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας με το ΣΕΓΑΣ.

Η Σπάνοβιτς θα κάνει στην Καλλιθέα την πρώτη της εμφάνιση στον ανοιχτό στίβο προερχόμενη από την άκρως επιτυχημένη παρουσία στον κλειστό, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πριν λίγους μήνες. Το αγώνισμα μας της σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18:00.

Στο μήκος θα συμμετάσχει επίσης κυνηγώντας τα όρια για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο αγώνισμα, Λίλη Αλεξούλη, που ξεκίνησε ήδη τη σεζόν με επίδοση (6,30 μ.).
Στο ύψος των γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία της Μαρίγιας Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο) με ατομικό ρεκόρ 1,95 μ. και φετινό 1,90 μ., από τη χειμερινή σεζόν. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετέχει η Ιωάννα Ζάκκα, η οποία στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ξεπέρασε το 1,80 μ. και είχε καλά άλματα στα 1,83 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο ύψος των Ανδρών ο Αντώνης Μάστορας είναι το μεγάλο όνομα. Ο αθλητής βρίσκεται στην φάση της επανόδου, καθώς έχει κάνει δύο αγώνες στη σεζόν με καλύτερο άλμα στα 2,10 μέτρα και ψάχνει το κάτι παραπάνω.
Ο νεαρός Σουηδός Φάμπιαν Ντέλριντ με 2,33μ. από την περίοδο του χειμώνα, αναμένεται να είναι από τους αθλητές που θα ξεχωρίσουν.
Ο Φιλανδός Χένρι Βάιρινεν (8,07 μ.) και Τούρκος Αλπέρ Κουλακζίζ (7,86 μ.) θα έχουν τον πρώτο λόγο στο μήκος των Ανδρών , εκεί όπου έχουν δηλωθεί μεταξύ άλλων οι Γιώργος Τσάκωνας, Τάσος Γαλαζούλας και Νίκος Καψής.

Στο άλμα στο επί κοντώ ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος θέλει να βελτιώσει το 5,40 μ., διασυλλογικού, ενώ στον αγώνα θα είναι και ο Πέτρος Χατζίου, αλλά και οι νεαρότεροι Αντώνης Σάντας και Σωτήρης Χύτας.

Καλός αγώνας θα γίνει στο επί κοντώ γυναικών με την Ελένη Πόλακ να προέρχεται από το 4,45 μ. της περασμένης εβδομάδας στα Χανιά, ενώ το όριο (4,15 μ.) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 θα κυνηγήσει η Αριάδνη Αδαμοπούλου.

Αναλυτικά οι 15αδες των αθλητών που συμμετέχουν στο segas.gr

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ 16:30

Επίσημοι καλεσμένοι της διοργάνωσης ο πρόεδρος της Αρμενικής Ομοσπονδίας Ρομπέρ Εμιγιάν και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Βαλκανικής Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού καθώς αποτελεί Διεθνή αθλητικό τουριστικό προορισμό, της Γ.Γ.Α και της Περιφέρειας Αττικής όπως και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης