Ημιμαραθώνιος αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το περασμένο Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στο νησί της Σκύρου.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Σκύρου με συνδιοργανωτές τον Περιπατητικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο «Ανακαλύπτοντας τη Σκύρο» (rediscover skyros), τον αθλητικό σύλλογο Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Ο ημιμαραθώνιος Σκύρου 2018 περιλάμβανε αγώνα δρόμου απόστασης 21,00 χιλιομέτρων, αγώνα 5,5 χιλιομέτρων καθώς και αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά.
Παράλληλα αποτέλεσε μια γιορτή για το νησί, καθώς συμμετείχαν σε αυτόν περισσότεροι από 200 δρομείς και 50 παιδιά, μεταξύ των οποίων και ξένοι τουρίστες που βρέθηκαν εκεί με άρτια διοργάνωση, στην οποία συνέβαλαν οι δεκάδες εθελοντές, οι διασώστες από τον Ερυθρό Σταυρό και οι χορηγοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά συλλεκτικά μετάλλια, διπλώματα και συλλεκτικά έπαθλα, τεχνικό μπλουζάκι καθώς και μια τσάντα με διάφορα αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα.
Οι αθλητές ακολούθησαν μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο πευκοδάσος, στα καλντερίμια της παραδοσιακής χώρας και στο γραφικό λιμάνι του νησιού.
Εκτός από τους αθλητές δρομείς συμμετείχαν και πολλοί κάτοικοι, θέλοντας να προβάλλουν τις ομορφιές του τόπου και τη σημασία που έχουν για τις τοπικές κοινωνίες τέτοιου είδους διοργανώσεις, ενώ ένας αθλητής έτρεξε με τα παραδοσιακά σκυριανά παπούτσια τα λεγόμενα «τροχάδια».
Στόχος των διοργανωτών είναι ο ημιμαραθώνιος να γίνει θεσμός για το νησί και θα επαναληφθεί και το 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης