«Ξεκρέμαστη» είναι πλέον η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο! Ο σύλλογος από τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του Γιάννη Καφενταράκη έχασε με απόφαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού την ειδική αθλητική αναγνώριση, και ως εκ τούτου η προσωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας απώλεσε το μοναδικό… στήριγμά της. Εν όψει μάλιστα και της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες.

«Την ανάκληση της υπ΄αριθμ. 4842/06-03-2000 απόφασης ειδικής με την οποία χορηγήθηκε ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του Τζούντο στο σωματείο με την επωνυμία ”ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” και κωδικό ΟΤ81. Η ανάκληση γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2725/1999, οι οποίες ορίζουν ότι η αθλητική αναγνώριση σωματείου ανακαλείται εάν διαπιστωθεί ότι το σωματείο συστεγάζεται με εμπορική επιχείρηση ή υποκρύπτεται άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από τη λειτουργία του σωματείου καθώς και τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ.2 του ίδιου νόμου που ορίζουν ότι τα βιβλία πριν από τη χρήση τους θεωρούνται από εξουσιοδοτημένο όργανο και σε περίπτωση μη τήρησης των εν λόγω διατάξεων η αθλητική αναγνώριση του σωματείου ανακαλείται» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΓΑΣ Ίκαρος Θεσσαλονίκης του κ. Γιώργου Γλαρού υπήρξε ο ενδιάμεσος για να πέσει η διοίκηση του Γιάννη Καφενταράκη. Στον σύλλογο αυτό στηρίχθηκε ο κ. Βαγγέλης Σουφλέρης και οι λίγοι που μπήκαν στην ομάδα του. Όμως, για τα πάντα υπάρχει ένα τίμημα. Και ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και η νομιμότητα» σχολίασε ο Νίκος Ηλιάδης, ο οποίος απολύθηκε από τη θέση του εθνικού προπονητή επί θητείας της προσωρινής διοίκησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης