Ο Γιώργος Πιλίδης είναι το… χρυσό παιδί της ελληνικής Πάλης και όσοι γνωρίζουν λένε πως θα φέρει πολλές επιτυχίες στη χώρα μας. Πρόσφατα στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους Παίδες, ενώ προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα (13-18/9) στην Τυφλίδα.

Το Πρακτορείο Sport επικοινώνησε με τον Έλληνα πρωταθλητή και μίλησε τόσο για την Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία προπονείται μαζί του, καθώς και τους στόχους, αλλά και τα όνειρά του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά:

-Γιώργο, να ξεκινήσουμε με την Μαρία Πρεβολαράκη, μιας και πλησιάζουν οι Αγώνες της στο Ρίο. Για έναν αθλητή πόσο σημαντικό είναι να προπονείται με την Μαρία;
«Είναι τιμή μου που κάνω προπόνηση μαζί της. Είναι μία πολύ δυνατή αθλήτρια. Το απέδειξε και από το γεγονός ότι επανήλθε μετά από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της (σ.σ. στον αυχένα). Φυσικά με βοηθάει πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να προπονούμαι μαζί της».

-Σε λίγες μέρες θα αγωνιστεί στο Ρίο τι της εύχεσαι;

«Μόνο το χρυσό! Τίποτα άλλο δεν της εύχομαι!»

-Πρόσφατα κατέκτησες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων (-54κ.). Περίμενες ότι θα έφτανες σ’ αυτή την επιτυχία;
«Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι που το περίμενα. Δούλεψα σκληρά γι αυτό και το πέτυχα. Είχα προετοιμαστεί κατάλληλα».

-Για ένα παιδί ποσό δύσκολο είναι να δουλεύει σε επαγγελματικούς ρυθμούς;

«Είναι αρκετά δύσκολο. Πριν από το σχολείο κάνω προπόνηση. Έξι το πρωί με εφτά κάνουμε μία χαλαρή προπόνηση. Μετά επιστρέφουμε στις πέντε και κάνουμε 2-3 ώρες προπόνηση. Χριστούγεννά, Πάσχα και καλοκαίρι ή όταν είναι κοντά οι αγώνες κάνουμε τρεις προπονήσεις την ημέρα».

-Μπορείς να χωρέσεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Σχολείο και πρωταθλητισμό;

«Είναι αρκετά δύσκολο να τα συνδυάσεις και τα δύο, αλλά προσπαθώ. Δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να πάω καλά και στα δύο».

– Πλησιάζει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Να ανέβω στο βάθρο. Έχουμε προετοιμασία στις Σέρρες για 15 μέρες και μετά πάμε στην Γεωργία για άλλες δύο εβδομάδες. Θα είμαι καλά προετοιμασμένος και έχω σαν στόχο το μετάλλιο».

-Το μεγάλο σου όνειρο ποιο είναι;

«Να κατακτήσω μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!»

-Γιατί θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο παιδί Πάλη;

«Αρχικά γιατί γυμνάζει όλο του το σώμα. Δουλεύει το μυαλό και γιατί είναι το πιο αρχαίο άθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Γιώργο Πιλίδη μίλησε στο Πρακτορείο Sport και η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία του έπλεξε το εγκώμιο.

«Ο Πιλίδης είναι παράδειγμα όχι μόνο για τους νεότερους αλλά και για όλους μας. Ο τρόπος που παλεύει και η αίσθηση που έχει πάνω στην Πάλη, είναι σαν να βλέπεις έναν μεγάλο φτασμένο αθλητή. Η αυτοπεποίθηση και η ψυχή που έχει όταν παλεύει σε μεγάλους αγώνες είναι παράδειγμα για όλους τους αθλητές που πιστεύουν ότι επειδή δεν έρχονται τα τελευταία χρόνια τόσο μεγάλες διακρίσεις σαν αυτή του Γιώργου οφείλεται στο ότι οι ξένοι αθλητές έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Επομένως, μπαίνουν μέσα στους αγώνες με την ψυχολογία του ηττημένου.

Είναι ένα πανέξυπνο παιδί και σίγουρα το μέλλον του ανήκει και θα μας χαρίσει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Για όλα αυτά βέβαια που λέμε δεν αρκεί μόνο η προσπάθεια των αθλητών, καθώς εάν δεν υπάρχει στήριξη προς αυτούς δεν θα μπορέσουν να αποδείξουν τι αξίζουν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης