Στην ιστορία πέρασαν οι 3οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, οι οποίοι ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα με την τελετή λήξης στο Μπουένος Άιρες, στο Ολυμπιακό Πάρκο στη Vila Soldati.

Η Ελίνα Τζένγκο, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας. Ήταν οι πρώτοι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων που έγιναν εκτός Ασίας, οι πρώτοι Αγώνες που διεξήχθησαν στο νότιο και δυτικό ημισφαίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τέσσερα χρόνια, θα είναι η σειρά της Αφρικής, επίσης για πρώτη φορά, στο Ντακάρ τo 2002.

Για περίπου δύο εβδομάδες, 12 ημέρες, το Μπουένος Άιρες κινήθηκε στους ρυθμούς των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων. 4.012 αθλητές από 206 χώρες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε 32 αθλήματα, να γνωριστούν και να διδαχθούν τις αξίες του Ολυμπισμού. Μαζί τους οι περισσότεροι από 10.000 εθελοντές, που βοήθησαν για την επιτυχία της μεγάλης διοργάνωσης.

«Μπουένος Άιρες, σε ευχαριστούμε πολύ. Από τότε που φτάσαμε στην πόλη σας, ο ενθουσιασμός σας μάς εξέπληξε. Γέμισαν τα στάδια και όλοι ενθάρρυναν τους αθλητές. Έδειξαν με αυτόν τον τρόπο ότι οι Αργεντινοί είναι αληθινά παθιασμένοι με τον αθλητισμό. Είναι τα αληθινά αστέρια αυτών των Αγώνων. Αυτοί οι Αγώνες ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες μας. Ούτε καν αναμέναμε να φτάσει σε τόσο μεγάλη επιτυχία, έστω κι αν δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία για την Αργεντινή πως θα διοργανώσει άψογα τους Αγώνες. Με τη συντριπτική επιτυχία αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει ότι το Μπουένος Άιρες θα είναι μια εξαιρετική πόλη υποδοχής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα σας έχουμε πάντα μέσα στην καρδιά μας» είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, σημειώνοντας την «τεράστια επιτυχία» των Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Πάρκο, στη Vila Soldati, για την τελετή λήξης, φώναζαν «Argentina, Argentina!», προκαλώντας ενθουσιασμό στους αθλητές.

Η Σολεδάδ άνοιξε τη μουσική σκηνή, τραγουδώντας από ποπ μέχρι παραδοσιακά λαϊκά τραγούδια με την αδελφή της Nαταλία.

Το προεδρικό ελικόπτερο προσγειώθηκε κοντά στη λεωφόρο Ρόκα και ο Τόμας Μπαχ παρέδωσε στον Μαουρίτσιο Μάτσρι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο Τιμής, πριν από την έναρξη της τελετής.

«Όλοι θέλουμε να αναρωτηθούμε: Γιατί να μη γυρίσουμε πίσω και να ξεκινήσουμε ξανά; Τα παιχνίδια τελειώνουν, αλλά αφήνουν πολλά ίχνη. Δείχνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα στο επίπεδο των καλύτερων στον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος, ο οποίος χαιρέτησε τους Αργεντινούς αθλητές και έφυγε.

Τη μουσική σκηνή διαδέχθηκε μία τελετή με ακροβατικά, ενώ ο εθνικός ύμνος της χώρας τραγουδήθηκε από τη Σοέμα Μοντενέγκρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης