Η άποψη πως «όλα γίνονται, φθάνει να υπάρχει θέληση» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο πρόσωπο του Εντ Γουίτλοκ. Φορώντας 15 ετών παπούτσια που έχει για το τρέξιμο, ο 85χρονος αγωνίστηκε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες την περασμένη Κυριακή στον Μαραθώνιο του Τορόντο.

Και δεν είναι μόνο αυτό! Ο Εντ Γουίτλοκ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία 85-89 ετών και κατάφερε να τερματίσει σε 3:56:33 γκρεμίζοντας το ρεκόρ που κρατούσε από το 2004 με 4:34:55!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο ίδιος ο 85χρονος δρομέας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος, αφού περίμενε κάτι καλύτερο, δεδομένου ότι είχε ξεκινήσει αρκετά καλά. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν με το μέρος του, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικρατούσαν άνεμοι, ενώ παράλληλα έβρεχε.

Όπως τόνισε στο BBC την επόμενη μέρα, στόχος του ήταν ένας χρόνος κάτω από τα 3:50:00, αλλά δεν τα κατάφερε, αν και είχε καλό πέρασμα στο πρώτο μισό του αγώνα, αφού στη συνέχεια έπεσε λίγο. «Στόχος μου ήταν να τερματίσω σε τρεις ώρες και 50 λεπτά, όμως περίπου στα μισά της διαδρομής κατάλαβα ότι αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο» είπε.

Ο Βρετανοκαναδός δρομέας, όπως αναφέρει το runnfun.gr, είναι φαινόμενο. Ξεκίνησε να τρέχει πριν από τα 20 του χρόνια, σταμάτησε και άρχισε πάλι στα 40 του. Κατάφερε να τρέχει στα 70 του χρόνια μαραθώνιο στα 2:54:00. Και όπως αντιλαμβάνεστε, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ, το ένα μετά το άλλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον κατέχει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες 70-74, 75-79, 80-84 και 85-89.

Ο ίδιος προτιμάει να κάνει προπόνηση στην περιοχή γύρω από το σπίτι του, δεν έχει καινούργια παπούτσια, ρολόγια και άλλα γκάτζετ. «Δεν είναι ότι δεν τα συμπαθώ, απλώς έχω συνηθίσει αλλιώς. Δεν είμαι τόσο οργανωτικός για να τα ρυθμίζω όλα και τόσο φιλόδοξος. Πιστεύω ότι θα χάνω χρόνο από το τρέξιμο, αν τα είχα όλα αυτά» τονίζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης