Η στιγμή που πέριμενε από την αρχή της σεζόν έφτασε για τον Εμμανουήλ Καραλή, που είναι έτοιμος να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο της Ιταλίας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Παίδες και ένας εκ των κορυφαίων επικοντιστών της ηλικίας του φέτος στον κόσμο, θα επιδιώξει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός αθλητής έχοντας κάνει απόλυτα ικανοποιητική διαδρομή από τον χειμώνα μέχρι σήμερα, θα μπει αύριο (Παρασκευή 21/7, 11.50) στον αγωνιστικό χώρο με πάθος, ψυχή και αγωνιστικότητα, προκειμένου να πετύχει τον πρώτο του στόχο, που είναι η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής.

«Φτάσαμε επιτέλους στον αγώνα στόχο της χρονιάς. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θα αγωνιστώ με τους καλύτερες αθλητές σε μια διοργάνωση γιορτή για τον στίβο. Η ελληνική αποστολή είναι πολύ δυνατή, η μεγαλύτερη που υπήρξε ποτέ σε ανάλογη διοργάνωση. Αυτό είναι σημαντικό για τον ελληνικό στίβο, γιατί φαίνεται πως υπάρχουν πολλά ταλέντα.

Η παρουσία μου σε μεγάλες σημαντικές διοργανώσεις στη σεζόν μου έκαναν καλό, αφού έμαθα να αγωνίζομαι κόντρα σε σπουδαίους αθλητές και να ελέγχω το άγχος μου», είπε αρχικά ο Καραλής και συμπλήρωσε: «Είμαι εδώ για να χαρώ έναν ακόμη αγώνα, να πάρω μέρος σε ένα ακόμη… πάρτι. Θα πηδήξω με τους φίλους απ’ όλο τον κόσμο. Εννοείται και το βλέπω ανταγωνιστικά και θέλω να ανέβω ψηλά και να διακριθώ. Ο πρώτος στόχος είναι να προκριθώ στον τελικό. Το πρώτο βήμα θα γίνει την Παρασκευή. Αν όλα πάνε καλά και περάσω στον τελικό, νομίζω πως εκεί θα γίνει ένας δυνατός αγώνας, από τους καλύτερους της διοργάνωσης. Θεωρώ πως ένα άλμα στα 5,50 μ. ίσως είναι ικανό να σε βάλει στο βάθρο των νικητών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καραλής έχει ξεπεράσει στη διάρκεια της θερινής σεζόν τα 5,63 μ., ενώ έχει παρακαταθήκη από το χειμώνα τα 5,70 μέτρα. Το όριο συμμετοχής στον τελικό έχει οριστεί από τους διοργανωτές στα 5,25 μέτρα. Ο Έλληνας αθλητής, ο οποίος θα αγωνιστεί στο β΄γκρουπ, έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στους 34 αθλητές, που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία του προκριματικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης