Στο πιστοποιημένο από την IAAF προπονητικό κέντρο της Φόρμια βρέθηκε για μία εβδομάδα ο Εμμανουήλ Καραλής, προκειμένου να γυμναστεί δίπλα στον περίφημο προπονητή του επί κοντώ Βιτάλι Πετρόφ.

Ο νεαρός είχε την ευκαιρία να ακούσει, να δει και να μάθει πολλά νέα πράγματα, τα οποία μόνο χρήσιμα θα του φανούν στη συνέχεια. Αυτή ήταν η πρώτη κοινή προετοιμασία με τον Ουκρανό τεχνικό, καθώς αναμένεται μέσα στο 2018 να ακολουθήσουν άλλες δύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορώ να πω πως ήταν φοβερή εμπειρία. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μπόλικη θεωρία, με τον Πετρόφ να δίνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια» είπε ο νεαρός και συμπλήρωσε: «Ξυπνούσα το πρωί και 11.00 με 13.00 ήταν προγραμματισμένη η πρωινή προπόνηση, έπειτα ξεκούραση και στις 16.30 πίσω πάλι στο γήπεδο. Η χημεία μεταξύ μας ήταν πολύ καλή, ενώ εξαιρετική ήταν η συνεργασία που είχα και με τον προπονητή μου Βασίλη Μεγαλοοικονόμου».

Ο Πετρόφ είναι κατά κοινή ομολογία ο κορυφαίος προπονητής του επί κοντώ στον κόσμο. Αυτός που ανέδειξε και διατήρησε τον Σεργκέι Μπούμπκα στην κορυφή του κόσμου και γύμνασε τη Γελένα Ισινμπάγεβα στα καλύτερα χρόνια της καριέρας της, ενώ αυτήν την εποχή γυμνάζει τον ολυμπιονίκη του Ρίο, Τιάγκο Μπραζ ντα Σίλβα. «Υπάρχουν πράγματα που δεν τα λένε τα βιβλία. Η λεπτομέρεια και η γνώση, που την έχει ένας άνθρωπος με τόσα χρόνια εμπειρία στο συγκεκριμένο αγώνισμα και σου την μεταφέρει» είπε ο 18χρονος για τον Πετρόφ.

Αναφορικά με τις προπονήσεις που πραγματοποίησε κατά την παραμονή του στη Φόρμια, δήλωσε: «Δώσαμε μεγάλη βάση στην τεχνική και τη θεωρία. Ήμουν με ένα τετράδιο και όταν γύριζα στο δωμάτιο σημείωνα αυτά που μου έλεγε. Μιλούσε με μαθηματικούς όρους και έδινε μεγάλη προσοχή ακόμη και σε λεπτομέρεια λίγων εκατοστών. Ψάχνει το τέλειο, επιθυμεί το τέλειο και φτιάχνει το τέλειο. Μου είπε πως η τεχνική μου είναι καλή, ωστόσο υπάρχουν σημεία που θα βελτιώσουμε. Δουλέψαμε στη Φόρμια και θα συνεχίσω να δουλεύω και στην Ελλάδα το τρέξιμό μου, αλλά και την τοποθέτηση του κονταριού. Μου έδωσε ασκησιολόγιο, το οποίο και θα ακολουθώ και στις προπονήσεις μου στην Ελλάδα. Αυτό που μου έδωσε ως συμβουλή είναι να καταλάβω την αίσθηση της τεχνικής, γιατί όταν το πετύχω, θα έχω καταφέρει να αποδώσω το μέγιστο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου επέστρεψε την Κυριακή στην Ελλάδα με στόχο τους αγώνες της χειμερινής περιόδου, εκεί όπου θα επιδιώξει να κινηθεί σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα. «Πήρα πίσω μαζί μου πολλές εμπειρίες, όμορφες εικόνες και χρήσιμες συμβουλές. Μαζί με τον προπονητή μου θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε και πάλι στη Φόρμια μετά τη χειμερινή περίοδο. Έως τότε συνεχίζω τη σκληρή δουλειά, προκειμένου τον χειμώνα να κάνω μια καλή σεζόν» τόνισε. Ο νεαρός στάθηκε και στις συνθήκες που βρήκε στο προπονητικό κέντρο της Φόρμια. «Οι εγκαταστάσεις ήταν εντυπωσιακές. Κλειστά προπονητήρια, γυμναστήρια με πολλών ειδών όργανα, κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης. Πραγματικά ό,τι χρειάζεται ένας αθλητής» ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης