Αφήνοντας πίσω τους τραυματισμούς των προηγούμενων ετών, ο Μπάμπης Καϊλίδης στοχεύει πλέον σε ένα νέο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο 28χρονος γυμναστής, πρωταθλητής Ελλάδας στο σύνθετο ατομικό το 2013, ταλαιπωρήθηκε στη συνέχεια από διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις στο αριστερό γόνατο και τώρα είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19-20 Μαΐου.

«Η προετοιμασία πήγε αρκετά καλά. Αυτή η χρονιά περιλαμβάνει αρκετούς και σημαντικούς ομαδικούς αγώνες και έχω ετοιμάσει προγράμματα σε τέσσερα όργανα, τα οποία θα παρουσιάσω στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Θέλω να έχω μία επιτυχημένη εμφάνιση, που θα συνοδευτεί από μία καλή βαθμολογία και θα ενισχύσει τις πιθανότητές μου να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου» δηλώνει ο έμπειρος αθλητής και προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν θα κάνω σύνθετο ατομικό, αφού το γόνατό μου δεν αντέχει τόσο μεγάλη καταπόνηση στο έδαφος και στο άλμα, έπειτα από τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά πιστεύω ότι στα υπόλοιπα τέσσερα όργανα μπορώ να πετύχω καθαρές εκτελέσεις και να δώσω καλές βαθμολογίες στην Εθνική, εφόσον επιλεγώ. Ο καθένας από εμάς προετοιμάζεται εφέτος με τον ίδιο στόχο, να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα σε αρκετά όργανα, γιατί έχει τεράστια σημασία το να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Αμέσως μετά το πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης, θα έχει τη δυνατότητα για μία σημαντική διεθνή συμμετοχή, στο Κόπερ της Σλοβενίας: «Μας λείπουν οι αγωνιστικές ευκαιρίες και είναι πολύ θετικό που στις αρχές Ιουνίου θα μπορέσω να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σλοβενίας, όπου σκοπεύω να παρουσιάσω προγράμματα σε πλάγιο ίππο, μονόζυγο και δίζυγο. Στα δύο πρώτα, εάν όλα πάνε καλά, θα έχω ελπίδες και για κάποια διάκριση, παρότι βέβαια πρόκειται για μία διοργάνωση με αρκετά υψηλό ανταγωνισμό, όπως είδαμε και πέρυσι και μας εξέπληξε».

Στο τέλος λέει για την επιστροφή του στα γυμναστήρια: «Όλα ξεκινούν από το σπίτι και γι’ αυτό θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξή της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και στην Ιουλία Μακρή, ιδιοκτήτρια του Healing Art Massage, που αποτελεί χορηγό μου και με βοηθά στην αποκατάστασή μου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που αγκαλιάζουν τους αθλητές και τους βοηθούν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες σε κάνουν να καταλάβεις ότι η προσπάθειά σου έχει αξία και ανταπόκριση και σε γεμίζουν δύναμη και αυτοπεποίθηση. Μακάρι αυτό το παράδειγμα να το ακολουθήσουν και άλλοι χορηγοί, βοηθώντας κάθε αθλητή που προσπαθεί να φτάσει κάπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης