Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» πιστός στις αρχές και τις αξίες του, κάθε χρόνο στηρίζει φορείς και οργανώσεις που βοηθούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Έτσι μετά την συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» το 2013, την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» το 2014, το «Κέντρο Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες» το 2015, 2016 και 2017, φέτος στο πλαίσιο του κοινωνικού πυλώνα του 6ου διεθνούς τουρνουά χάντμπολ, ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» θα στηρίξει την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018» θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το διάστημα 30 Μαρτίου-3 Απριλίου 2018 με την συμμετοχή οχτώ Εθνικών ομάδων Παίδων (Ελλάδα, Κίνα, Κροατία, Ρωσία, Ισλανδία, Ρουμανία, Ισραήλ και Βοσνία).

80 χρόνια προσφοράς σε περισσότερα από 100.000 παιδιά

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές αναπηρίες από την γέννηση έως και την ενηλικίωση τους, μέσα από τα έξι κέντρα που διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα. Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο.

Η ΕΛΕΠΑΠ μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ενδεικτικά: Εγκεφαλική παράλυση, Νευρομυικές παθήσεις, Σύνδρομα με συνοδά κινητικά προβλήματα, Εγκεφαλοπάθειες, Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, Κακώσεις νωτιαίου μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Σκολίωση, Κύφωση, Βλαισοπλατυποδία φροντίζοντας παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΛΕΠΑΠ είναι στελεχωμένη με υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης προσωπικό, εφαρμόζει ολιστική προσέγγιση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, ανταποκρινόμενη σε όλες τις εξελικτικές ανάγκες του κάθε παιδιού ψυχοκινητική ανάπτυξη, λειτουργικότητα, αυτοεξυπηρέτηση, λόγος και επικοινωνία, γνωστική και ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση, ενίσχυση κοινωνικών και μαθησιακών –σχολικών δεξιοτήτων, υποστήριξη στη σχολική και κοινωνική ένταξη και αντιμετωπίζει την ανάπτυξη ως μια πολυδιάστατη και δυναμική διαδικασία.

Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής και νηπιακής- προσχολικής ηλικίας, παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις, συμμετέχει και διοργανώνει διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, φροντίζοντας παράλληλα για τη στήριξη των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, έτσι ώστε να συνάπτεται μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

Πως στηρίζουμε την ΕΛΕΠΑΠ

Κάθε δωρεά είναι ανεκτίμητη και αξιοποιείται σε θεραπείες και στήριξη των καινοτόμων ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης των παιδιών μας.

-Κατάθεση δωρεάς στις ιστοσελίδες: www.elepap.gr και www.gennaiapaidia.gr

-Με κλήση από σταθερό ή κινητό η αποστολή sms ΕΛΕΠΑΠ στο 19811 (χρέωση €2,48 με ΦΠΑ).

-Με εθελοντική συμμετοχή στις δράσεις της.

Επιστολή ΕΛΕΠΑΠ στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»

Για την απόφαση του να στηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έλαβε επιστολή από το Δ.Σ., την οποία υπογράφουν η Πρόεδρος κα Μαριάννα Μόσχου και η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Μαρούγκα-Κατσουρίδη.

Τα σημαντικότερα σημεία της επιστολής είναι:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ θα ήθελε να σας εκφράσει τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες του για την τόσο ευγενική σας διάθεση να στηρίξετε την προώθηση και προβολή του έργου της ΕΛΕΠΑΠ μέσα από το τουρνουά χάντμπολ ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018.

Είναι για μας πολύ σημαντικό μέσα από τον αθλητισμό να προάγεται το αίσθημα της αλληλεγγύης και της ευαισθησίας προς τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στα παιδιά σε ανάγκη.

Η δική σας σημαντική διοργάνωση θα ενταχθεί στις δράσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του ευρύ κοινού και συγκεκριμένα του κοινού που ασχολείται με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το χάντμπολ, για το πολυετές έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την σπουδαία αυτή πρωτοβουλία σας.

Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για την επιτυχή συνεργασία μας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά αγωνιστικά παιχνίδια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης