Καλά κρατεί η ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων του Υγρού Στίβου. Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος της ΚΟΕ, επανεξελέγη στην Εκτελεστική Επιτροπή (Μπιρό) της Παγκόσμιας Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA) για τρίτη συνεχόμενη θητεία!

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είχε εκλεγεί από τη LEN και, ως ένας εκ των αντιπροέδρων της, είχε προταθεί για τη θέση του στο Μπιρό της FINA, κάτι που έγινε ομόφωνα δεκτό από το Κογκρέσο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των εκλογικών διαδικασιών της το μεσημέρι του Σαββάτου (22/7) στη Βουδαπέστη, στο περιθώριο του 17ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη θέση του Προέδρου της FINA επανεξελέγη ο Ουρουγουανός Χούλιο Μαλιόνε.

Την Παρασκευή, εξάλλου, έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη και το Κογκρέσο της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (COMEN). Τα μέλη του Κογκρέσου της, λοιπόν, αποφάσισαν, επίσης ομοφώνως, να παραμείνει στη θέση του ως Πρόεδρος της COMEN ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης για έναν ακόμη χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2018 που είναι προγραμματισμένοι οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ταραγόνα. Εκεί θα γίνουν και οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της COMEN.

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας δήλωσε σχετικά: «Είναι η επιβεβαίωση και η αναγνώριση των έργων μας από τη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών των διεθνών Ομοσπονδιών. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε δυναμικά να υπηρετούμε την πρόοδο των αθλημάτων μας. Και η Ελλάδα, φυσικά, βγαίνει ακόμα πιο ισχυρή από τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών, στο παγκόσμιο στερέωμα του Υγρού Στίβου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης