Την παραίτησή από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο υπέβαλε ο Βαγγέλης Σουφλέρης, με επιστολή «έγγραφης παροχής εξηγήσεων», μετά την τιμωρία τεσσάρων ετών στέρησης αθλητικής ιδιότητας από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η επιστολή διαβιβάστηκε στο ΔΣ της ΕΟΤ, το οποίο συνεδρίασε χθες (Σάββατο) στην Ξάνθη στο περιθώριο των πανελληνίων πρωταθλημάτων παίδων-κορασίδων Α` και Β`, εφήβων-νεανίδων και νέων ανδρών-νέων γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με την επόμενη μέρα του ελληνικού τζούντο (ανάπτυξη, εθνικές ομάδες κ.α.), αλλά και το πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα στη «ζημιά» που προκάλεσε η παρουσία της προσωρινής διοίκησης στην ηγεσία της ομοσπονδίας. Το ΔΣ στάθηκε ιδιαίτερα στη στάση του Βαγγέλη Σουφλέρη, ο οποίος έχοντας την υποστήριξη μόλις εννέα σωματείων, κατάφερε να βρεθεί για ένα χρόνο στη διοίκηση της ομοσπονδίας, με δικαστικές εντολές. Κοινή παραδοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ ήταν ότι οι ημέρες και τα έργα της προσωρινής διοίκησης θα πρέπει να ελεγχθούν σε βάθος ώστε να ριχτεί άπλετο φως, με γνώμονα πάντα το καλό του αθλήματος.

Στο χθεσινό ΔΣ συζητήθηκε το περιστατικό της 17ης Φεβρουαρίου, όπου ο Βαγγέλης Σουφλέρης αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία και σύμφωνα με διατάξεις του αθλητικού Νόμου, «επέδειξε απρέπεια και ασέβεια προς το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ της ΕΟΤ, καθώς και περιφρόνηση προς το θεσμό που αυτό εκφράζει».

Το ΔΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (υπήρχε ένα κατά), να επιβάλλει στον Βαγγέλη Σουφλέρη την ποινή της έγγραφης επίπληξης με ανακοίνωση προς όλα τα σωματεία-μέλη της ΕΟΤ, ενώ το υλικό που προέκυψε από τη διαδικασία, θα σταλεί στην ΕΦΙΠ προκειμένου ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης να ελεγχθεί πειθαρχικά και από την Αρχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κύριο μέλημα του ΔΣ της ΕΟΤ είναι η πλήρης διαφάνεια, ώστε το ελληνικό τζούντο να πορευθεί χωρίς τις «πληγές» που δημιούργησε η προσωρινή διοίκηση στο κύρος του αθλήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης