Συνέντευξη Τύπου εν όψει του 6ου διεθνούς τουρνουά χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2018», παρέθεσε στο ΟΑΚΑ η οργανωτική επιτροπή των αγώνων, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού. Η διοργάνωση, στην οποία θα μετάσχουν ομάδες παίδων (Κ-16), θα διεξαχθεί από 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου και θα εκπροσωπηθούν χώρες όπως οι Κροατία, Ισλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Ισραήλ και Κίνα.

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει θέσει υπό την αιγίδα της την διοργάνωση, η οποία εδώ και έξι χρόνια αναπτύσσεται και δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να πραγματοποιούνται αγώνες χάντμπολ, αλλά και την ευκαιρία να αναπτυχθούν οι διεθνείς σχέσεις της χώρας, αλλά και του χάντμπολ, μέσα από την συμμετοχή πολλών χωρών. Το τουρνουά αυτό είναι μια καλή ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προετοιμαστεί για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει σχετικά με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Εφήβων το 2021. Η Ομοσπονδία έχει κάνει έναν τετραετή σχεδιασμό για την ανάπτυξη του αθλήματος και η ΓΓΑ στέκεται ήδη αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα με το τουρνουά θα υπάρξουν και παράλληλες δράσεις με πολλά παιδιά, οι οποίες θα αναγάγουν το event σε μία μεγάλη αθλητική γιορτή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο γγΑ, Ιούλιος Συναδινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ μέρους της ομοσπονδίας, το παρών έδωσε ο γενικός γραμματέας, Κώστας Σταματιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Σας καλωσορίζω από την πλευρά μου σε μία πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση, γιατί επί της ουσίας εμείς παίρνουμε κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Είπαμε να αλλάξουμε λίγο τον χαρακτήρα του τουρνουά και να το μεγαλώσουμε. Σε αυτό βοήθησε η ανάληψη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων από την ΟΧΕ. Αποφασίσαμε να συμμετέχουν εθνικές ομάδες στην ηλικία των παιδιών, που θα πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή της Αθήνας σε τέσσερα χρόνια. Από τώρα και έως το 2021 αυτό το τουρνουά θα διοργανώνεται με αυτή την μορφή και κάθε χρόνο θα μεγαλώνει. Ο στόχος είναι ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ να είναι το test event του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στην διάρκεια του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ θα πραγματοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο του BE ACTIVE, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί η ΓΓΑ με την ΟΧΕ να είναι μπροστάρης. Αναφορικά με την Οργανωτική Επιτροπή του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, επειδή είναι μια εργοδυναμική διαδικασία, θα βρίσκεται σε διαρκή σύνθεση και θα ανακοινωθεί στην επόμενη συνέντευξη Τύπου. Επίσης από φέτος θα υπάρχουν πρέσβεις και πρέσβειρες του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ που θα προβάλουν το τουρνουά σε όλο τον κόσμο».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο πρέσβης της Κροατίας, Αλεξάντερ Σούκνο, καθώς και εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσίας και του Ισραήλ. Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε ο Σπύρος Πάντζας, περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Άρης Κουρής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης