Πινγκ πονγκ: Μεγάλη πρόκριση για τον Σγουρόπουλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Πινγκ πονγκ: Μεγάλη πρόκριση για τον Σγουρόπουλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Την πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πινγκ πονγκ που διεξάγεται στην Βουδαπέστη πανηγύρισε την Τετάρτη ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

Ο 16χρονος αθλητής κέρδισε τον Στογιάνοφ (Ιταλία) με 4-2 για την τελευταία αγωνιστική του 21ου ομίλου και προκρίθηκε ως πρώτος. Στην πρώτη θέση είχαμε τριπλή ισοβαθμία, με τον αθλητή του Ολυμπιακού να υπερτερεί στα σετ. Πιο συγκεκριμένα, είχε κερδίσει 7 σετ και είχε χάσει 6 (+1), ο Πέτο (Σερβία) έχει 7-7 (0) και ο Στογιάνοφ 6-7 (-1).

Αναμφίβολα πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία, μιας και ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μάλιστα είναι ο πιο μικρός αθλητής που προκρίθηκε στο κεντρικό ταμπλό.

Στην κλήρωση, πάντως, θα μπουν τρεις Ελληνες αθλητές. Εκτός από τον αθλητή του Ολυμπιακού, την πρόκριση είχε εξασφαλίσει από χθες ο Παπαγεωργίου, ο οποίος σήμερα στο τρίτο παιχνίδι του κέρδισε τον Αλεξαντρόφ (Βουλγαρία) με 4-0, ενώ απευθείας στο ταμπλό είχε προκριθεί και ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Ρόμπλες (Ισπανία) έχασε φυσιολογικά με 4-0 κι έμεινε τέταρτος.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016, 19:12