Εκτός Final-4 της Ευρωλίγκας υδατοσφαίρισης Γυναικών έμεινε ο Ολυμπιακός, που πάλεψε αλλά αποκλείστηκε με 11-10 από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίνεφ Κίρισι στον Πειραιά και έτσι θα συμμετάσχει στο Final-4 του LEN Trophy.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος χρειάζονταν μόνο νίκη για να προκριθούν, όμως βρέθηκαν από το ξεκίνημα πίσω στο σκορ με 2-0. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, αλλά οι Ρωσίδες ανέκτησαν το προβάδισμα των δύο γκολ φτάνοντας στο 4-2 και έπειτα στο 5-3. Δύο γκολ από τις Έγκενς και Τσουκαλά διαμόρφωσαν το 5-5, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος ήταν η σειρά των «ερυθρολεύκων» να περάσουν μπροστά στο σκορ με 7-5, αλλά τότε η Κίρισι ήταν εκείνη που βρήκε τα αποθέματα να ισοφαρίσει σε 7-7. Τα πάντα έμελλε να κριθούν στην τελευταία περίοδο, που ήταν και συναρπαστική και έκρινε τελικά και την πρόκριση. Η Ελευθερία Πλευρίτου πέτυχε το 8-7, η Σιμάνοβιτς ισοφάρισε εκ νέου στον παραπάνω, η Αβραμίδου σκόραρε ξανά για τον Ολυμπιακό και η πρωταθλήτρια Ευρώπης πέτυχε το 9-9, ξανά με την Σιμάνοβιτς.

Νέο γκολ για τις Ρωσίδες από την Ρίζκοβα έβαλε μπροστά στο σκορ την Κίρισι 1.44 πριν τη λήξη, αλλά η Ασημάκη κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 10-10 με 56” να απομένουν. Τελικά, η αποβολή της Μαργαρίτας Πλευρίτου στην τελευταία φάση έδωσε την ευκαιρία στην Προκοφίεβα να σκοράρει στα 9” πριν τη λήξη και να διαμορφώσει το τελικό 11-10, που αφήνει εκτός τον Ολυμπιακό. Πρώτη σκόρερ του αγώνα ήταν η Μόνικα Έγκενς με τέσσερα γκολ.

Οκτάλεπτα:
2-2, 3-3, 2-2, 3-4

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης):
Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμολο 2, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

Κίνεφ Κίρισι (Αλεξάντρ Καμπάνοφ):
Καρνάουχ, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Σιμάνοβιτς 2, Ντιατσένκο, Κρίμερ 1, Καμζάεβα, Κιρίλτσεβα, Ιακούσεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Σμίκοβα.

Πηγή: ΚΟΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης