Στο Κολυμβητήριο του Λαιμού (ΝΟΒ), με την ομοφωνία και των τεσσάρων ομάδων που μετέχουν στην διοργάνωση, θα διεξαχθεί το 17ο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, στις 27 και 28 Μαϊου όπως είχε προγραμματιστεί και με την προϋπόθεση να δοθεί η σχετική άδεια από την Αστυνομία.

Σε σημερινή (24/5) σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι και των 4 ομάδων (Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Παναθηναϊκός, Εθνικός), Ομοσπονδία και Σωματεία κατέληξαν από κοινού στη μοναδική πλέον λύση για την διεξαγωγή του Final Four, μετά τα όσα προηγήθηκαν με την διοργάνωση και εξιστορήθηκαν αναλυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέρθηκε λεπτομερώς και με αδιάσειστα στοιχεία στην εξέλιξη που είχαν τα πράγματα, ως προς την διεξαγωγή φέτος της διοργάνωσης, αρχής γενομένης από τις διαδικασίες που έγιναν για τις αρχικές ημερομηνίες της (4 και 5 Μαρτίου).

«Πέντε μήνες τώρα μας έχει βγει η ψυχή με το Final Four και ας λέγονται και γράφονται διάφορα. Τα στοιχεία εδώ είναι και τους διαψεύδουν…», τόνισε.

Και συνέχισε: «Αρχικά (Νοέμβρης 2015) απευθυνθήκαμε στο Καρπενήσι λόγω και της επιτυχούς διεξαγωγής πέρυσι των αγώνων εκεί. Μας το αρνήθηκε όμως η Περιφέρεια, μετά από σχετική εισήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Ευρυτανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Δεκέμβρη, η Πάτρα μας το ζήτησε από μόνη της. Υπήρξε επίσημη επαφή και συνάντηση με την Περιφέρεια και τον Δήμο, όπως διαπιστώνεται από έγγραφο μας στις 29/12/2015. Μέχρι και τα αρχές Φεβρουαρίου δεν είχε αλλάξει τίποτα, έως ότου έλθει η άρνηση τους πριν την κλήρωση (17/2) του Final Four.

Ζητήσαμε στη συνέχεια έκδοση προσωρινής άδειας διεξαγωγής αγώνων υδατοσφαίρισης στο ΟΑΚΑ, αλλά εδώ η Αστυνομία είναι κάθετη και το αρνείται.

Απευθυνθήκαμε στο Δήμο Νέας Σμύρνης. Προσφέρθηκαν αλλά έκαναν πίσω την επομένη (18/2) της κλήρωσης όταν ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης επικαλέστηκε αντιδράσεις πολιτών, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα περί «συναγερμού της Αστυνομίας λόγω επεισοδίων». Δημοσιεύματα δυστυχώς που, μόνον την καταστροφή της … Ρώμης δεν προδίκαζαν…

Στις 22 Φεβρουαρίου με έγγραφο μας στο Δήμο Χαλανδρίου, ζητήσαμε το Κολυμβητήριο του. Στις 25/2 μας απάντησαν θετικά, πλην όμως υπήρχε άρνηση της Αστυνομίας να αναλάβει την ευθύνη.

Σας καλέσαμε λοιπόν εδώ και αποφασίσαμε μαζί, μετά από όλα αυτά, να πάμε την διοργάνωση πίσω στα τέλη Μάη, ώστε να υπάρχουν περισσότερες και καλύτερες λύσεις».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε εξίσου λεπτομερώς, για ότι ακολούθησε:

«Ζητήσαμε το Κολυμβητήριο Ηλιούπολης από το Δήμο, προσπαθώντας εμείς να βοηθήσουμε στην έκδοση άδειας που τελικά δόθηκε. Μας απάντησαν αρνητικά.

Πήγαμε στο Περιστέρι και συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού κ. Χιώτη, που μετά δυο μέρες μας απάντησε αρνητικά, λόγω απειλών που υπήρξαν…

Μιλήσαμε με τον Δήμαρχο Λουτρακίου (Γκιώνης) εδώ στα γραφεία μας, αλλά δυστυχώς το Κολυμβητήριο του Δήμου δεν διαθέτει άδεια.

Συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο (Ζακλώνη) του Αθλητισμού Οργανισμού του Δήμου Χαλκίδας, συμφωνήσαμε και στις 17 Μαϊου με έγγραφο τους μας παραχωρείτο το Κολυμβητήριο. Την ίδια ημέρα ζητήσαμε την άδεια και από την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, με τον Ταξίαρχο της κ. Γεωργακόπουλο όμως να ζητά από τον Δήμο την ανάκληση της παραχώρησης του Κολυμβητηρίου, επειδή λέει ανακάλυψε «επεισόδια πέρυσι στο Καρπενήσι» και επειδή τις ίδιες ημέρες στο Προκόπι Εύβοιας υπάρχουν εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο … Έτσι, την επομένη (18/5) μας απάντησε αρνητικά και ο Δήμος Χαλκίδας.

Ζητήσαμε από το Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου (Χατζηδάκης) το Κολυμβητήριο του, αλλά μας απάντησαν ότι τις ίδιες ημέρες υπάρχει προγραμματισμένη ημερίδα κολύμβησης τους …

Μιλήσαμε με τον Δήμο Αλίμου, δίνανε το Κολυμβητήριο αλλά μόνον Σάββατο και Κυριακή. Με δεδομένο ότι Κυριακή η NOVA μας έχει πει ότι δεν μπορεί να μεταδώσει την διοργάνωση (τον Τελικό δηλαδή), δεν προχώρησε η σκέψη.

Τελευταία λύση ήταν το Χαϊδάρι. Στις 19/5 μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού (Καραγιάννης) και την ίδια ημέρα οι άνθρωποι μας απάντησαν θετικά. Κάναμε όλες τις διαδικασίες (Αστυνομία, ΔΕΑΒ κ.λπ) στις 20/5. Ακόμη περιμένουμε την Αστυνομία… Στις 23/5 μας απαντάει ο Δήμος ότι δεν το παραχωρεί τελικά το Κολυμβητήριο λόγω βανδαλισμών που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες…

Μετά από όσα σας είπα, τι άλλο άραγε θα μπορούσε να κάνει η ΚΟΕ;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Αναφέρθηκε επίσης σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και ζητήθηκε η συνδρομή του για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα εμπόδια στην διεξαγωγή του Final Four. “Περιμένουμε και από εκεί…», είπε.

Και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν, μετά από 16 χρόνια που διεξάγεται η διοργάνωση, να μην μπορούμε να κάνουμε το Final Four. Ας πάμε στο φίλο μου τον Μπαρέλι στην Ιταλία να το κάνουμε αφού δεν μπορούμε εδώ στην Ελλάδα… Οι λύσεις είναι Καπαγέρωφ ή Λαιμός, ή το ματαιώνουμε».

Ομόφωνα στο Λαιμό

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων, στη συνέχεια, με βάση και τα δεδομένα όπως προέκυψαν και αναλύθηκαν, συμφώνησαν το Final Four να διεξαχθεί στο Κολυμβητήριο του ΝΟΒ στο Λαιμό (27 και 28/5), που αποτελεί πλέον και τη μοναδική λύση, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται και από την Ειδική Προκήρυξη σε ότι αφορά τις προσκλήσεις (30 ονομαστικές, ανά Σωματείο).

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν από τον Ολυμπιακό η κ. Τσιλιγγίρη και ο κ. Μάζης, από τον ΝΟ Βουλιαγμένης ο κ. Βελώνιας, από τον Παναθηναϊκό οι κ.κ Καρανάσος και Παπαδημητρακόπουλος και από τον Εθνικό ο κ. Πρίντεζης.

Από πλευράς ΚΟΕ, εκτός του Προέδρου, παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο Ταμίας του Δ.Σ Ηλίας Ξιάρχος, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος, μάνατζερ υδατοσφαίρισης Αντώνης Αρώνης και ο τεχνικός διευθυντής υδατοσφαίρισης Γιώργος Μορφέσης.

Η ΚΟΕ με επείγον έγγραφο της αμέσως μετά, προς την ΓΑΔΑ, τη ΔΕΑΒ, την Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής, το Αστυνομικό Τμήμα και το Λιμεναρχείο Βουλιαγμένης, ζητάει τη λήψη των απαραίτητων και προβλεπόμενων από το νόμο ενεργειών, για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Συνέντευξη Τύπου

Την Πέμπτη, 26 Μαϊου και ώρα 13.00, στα γραφεία της ΚΟΕ, θα πραγματοποιηθεί η σχετική Συνέντευξη Τύπου για την διοργάνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης