Ο επικεφαλής της Κίνησης για την Αναγέννηση της ελληνικής πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης, με αφορμή τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό σχολικό πρωτάθλημα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζεται η καθοδική πορεία, στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Ομοσπονδία πυγμαχίας με την απουσία της Ελλάδας από το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Schoolboys 2017. Η υποδομή σε ένα άθλημα Κύριοι της Ομοσπονδίας ξεκινάει από τα σχολεία με τα σχολικά πρωταθλήματα, όπως ισχύει για τα τριάντα (30) Κράτη της Ευρώπης που δήλωσαν και φέτος οι Ομοσπονδίες τους συμμετοχή – μεταξύ αυτών και η Κύπρος μας φτάνοντας τους 280 πυγμάχους – με την Ελλάδα να είναι ΑΠΟΥΣΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους συγκεκριμένους αγώνες επιλέγονται τα ταλέντα και έτσι φτιάχνονται οι μελλοντικοί μεγάλοι αθλητές της κάθε χώρας. Γι’ αυτό και γίνεται κάθε χρόνο το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα για Schoolboys από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πυγμαχίας, EUBC, στο οποίο φυσικά η Ελλάδα δεν έχει συμμετοχή για το έτος 2017.

Αντ’ αυτού στο τέλος του καλοκαιριού η Διοίκηση πραγματοποιεί Summer Camp στον Αγ. Κοσμά (επιτέλους να αξιοποιηθεί) ετεροχρονισμένα για τα νέα παιδιά των σωματείων που πρόσκεινται στην παρούσα Διοίκηση με την ψήφο τους δημιουργώντας την ψευδαίσθηση στους Έλληνες αθλητές μας που προπονούνται σε δύσκολους καιρούς ότι υπάρχει προγραμματισμός και μέλλον για το άθλημα και τους ίδιους.

Δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε όσο εσείς Κύριοι της Ε.Ο.Π. προσπαθείτε να ρίχνετε στάχτη στα μάτια της ΓΓΑ και να εξακολουθείτε να λέτε ψέματα ότι επιτέλους βρήκατε χορηγούς και πολυεθνικές που αγαπάνε το άθλημα και βοηθούν, όπως λέτε, τις εθνικές ομάδες να πάνε στο εξωτερικό και να πραγματοποιήσουν αγώνες που τόσο έχουν ανάγκη, ξεγελώντας τους πάντες και βάζοντάς τους αδικαιολόγητα ακόμα και σε ευαίσθητες επιτροπές με κάθε κόστος φτιάχνοντας, όπως φαίνεται, μόνο και μόνο το προφίλ τους με σκοπό που μόνο εσείς γνωρίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι ενώ υπάρχουν Χορηγοί και πολυεθνικές που στηρίζουν το άθλημα, όπως λέτε στα δελτία τύπου, παραμένουν όπως βλέπουμε τα οικονομικά προβλήματα στις εθνικές ομάδες παρά το ότι η πολιτεία, όπως φαίνεται, είναι συνεπέστατη με την έγκριση της δεύτερης πίστωσης του ποσού των 40.500€ τον μήνα Ιούνιο (έχουν προηγηθεί αλλά 50.000€ τον μήνα Μάρτιο από Γ.Γ.Α, το ποσό των 10.000€ από την ολυμπιακή επιτροπή τον μήνα Απρίλιο) και παρά τα χρήματα των αθλητών που λαμβάνετε από τα πρωταθλήματα και τις ετήσιες συνδρομές των δεκάδων σωματείων που ανήκουν στην Ε.Ο.Π.

Δυστυχώς μετά από δέκα (10) χρόνια Διοίκησης η ζημιά που κάνετε στο άθλημα είναι τεράστια.

Όποια πρωτοβουλία παίρνετε πλέον είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση και για μια φωτογραφία χορηγούμενη στο Facebook.

Θα συνεχίζετε προκλητικά να αγνοείτε τόσα νέα ταλέντα και καλούς αθλητές γιατί οι Δάσκαλοι τους και οι Σύλλογοι τους δεν σας δηλώνουν πλήρη υποταγή;

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εδώ και μήνες δυστυχώς ακόμα περιμένουμε απάντηση από την Ομοσπονδία ώστε να πραγματοποιηθεί το “ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ” με δικά μας χρήματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης