Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 τη σερβική Νόβι Παζάρ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των «32» του CEV Cup και προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης και πλέον είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στα κύπελλα Ευρώπης. Οι πρωταθλητές λαχτάρησαν τους οπαδούς τους. Ήθελαν τουλάχιστον δύο σετ για την πρόκριση και είδαν τη Νόβι Παζάρ να έχει προβάδισμα 2-1 σετ και 24-23, 25-24 στο 4ο σετ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει τις λύσεις και με την είσοδο του Θάνου Τερζή να αλλάξει το παιχνίδι του την κατάλληλη στιγμή. Με εξαιρετικές άμυνες του Γκαρά, δύο επιθέσεις του Ντάντε και ένα μπλοκ από Ανδρεάδη, Τερζή πήρε το 4ο σετ 28-26 και ισοφάρισε σε 2-2 σετ εξασφαλίζοντας την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τάι μπρέικ είχε τυπική διαδικασία αλλά ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και τελικά το κατέκτησε με 18-16 κατακτώντας και τη νίκη.

Στη φάση των «16» ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την γαλλική Τουρ η οποία νίκησε και εκτός έδρας την Βόλεϊμπολ Μπρνο με 3-1 σετ. Στον πρώτο αγώνα η γαλλική ομάδα είχε νικήσει 3-0. Στην Τουρ αγωνίζεται ο Γιάνσεν Βαν Ντορν που πέρασε από Παμβοχαϊκό, ο Ερνάν Ρουπέρεζ, ενώ λίμπερο και ηγέτης της ομάδας ο θρυλικός Ούμπερτ Ενό.

Τα σετ:
3-2 (18-25, 25-17, 2-26, 28-26, 18-16)

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Δε μπήκαμε δυνατά στον αγώνα και μετά πιεστήκαμε. Είχαμε άγχος στην αρχή αλλά έχουμε παίκτες με προσωπικότητα που ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Η Νόβι έπαιξε ελεύθερα, έβγαλε όρεξη και πάθος. Εμείς είχαμε το “πρέπει” και αυτό μας φόρτωσε αρνητικά. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρ. Είναι μία παραδοσιακή δύναμη αλλά για την ώρα έχουμε άλλες δύσκολες υποχρεώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Θανάσης Τερζής δήλωσε: «Αιφνιδιαστήκαμε στο 1ο σετ αλλά φτιάξαμε το ρυθμό μας όταν έπρεπε και πήραμε δίκαια την πρόκριση. Η ομάδα μας έχει έμπειρους αθλητές. Τώρα έχουμε μπροστά μας την Τουρ. Την αντμετωπίσαμε και πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οταν έρθει η ώρα θα την αντιμετωπίσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης