Προβληματισμένος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παίκτριες που ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα, εμφανίστηκε ο Χάρης Παυλίδης, μία ημέρα πριν την έναρξη του final-4 της Euroleague γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, που αύριο (19:30) αντιμετωπίζει στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας Σαμπαντέλ, τόνισε ότι η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η Ελευθερία Πλευρίτου και η Νικόλ Ελευθεριάδου δεν βρίσκονται στο 100% της φυσικής τους κατάστασης, παράλληλα όμως υπογράμμισε ότι η ψυχή και η διάθεση των αθλητριών του θα αποτελέσουν «κλειδί» της αυριανής αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Χάρης Παυλίδης δήλωσε στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού: «Σωματικά και από θέμα τραυματισμών δεν είμαστε 100% έτοιμοι, έχουμε περάσει κάποιους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς τον τελευταίο μήνα, η Φιλιώ (σ.σ. Μανωλιουδάκη), η Ελευθερία (σ.σ. Πλευρίτου) και η Νικόλ (σ.σ. Ελευθεριάδου) και κάποιους ακόμα μικρό-τραυματισμούς. Τα κορίτσια, ναι μεν πλέον έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς, όμως δεν είναι στο 100% της φυσικής τους κατάστασης, ούτε και έτοιμα από πλευράς παιχνιδιού, γιατί έχουν χάσει, ειδικά η Ελευθερία, πολλά παιχνίδια. Αλλά νομίζω αυτό που θα μετρήσει περισσότερο είναι η διάθεση να παίξουμε, η ψυχή που θα δείξουμε στο παιχνίδι, κόντρα στην καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών, η οποία έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Εκεί που νομίζω είναι και το κλειδί, από το πώς θα μπούμε στο παιχνίδι, με τι διάθεση και εάν μπορέσουμε να βγάλουμε τα καλά στοιχεία της ομάδας στην πισίνα. Αν παίξουμε την άμυνα που ξέρουμε, τότε έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στον τελικό».

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, επισήμανε: «Όταν φτάνεις σε ένα τρίτο σερί final-4 και ξέρεις τι θα βρεις μπροστά σου, είσαι αρκετά προετοιμασμένος. Είμαστε ψυχολογικά πολύ έτοιμες και αρκετά ενθουσιασμένες. Θέλουμε να δώσουμε σίγουρα το 100%, άσχετα με το τι θα γίνει. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να παλέψουμε η κάθε μία για την διπλανή της και για την ομάδα μας, οπότε πάμε για να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε».

Θετικό θεωρεί η Άλκηστη Αβραμίδου το γεγονός ότι οι πρωταθλήτριες Ελλάδας δεν πήγαν στο Κίρισι ως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. «Καταρχήν, είναι πολύ σημαντικό που δίνουμε το “παρών” σε Final-4 τα 4-5 τελευταία χρόνια συνεχόμενα, είτε είναι LEN Trophy είτε Euroleague. Ουσιαστικά όλο το χρόνο προετοιμαζόμαστε για αυτά τα παιχνίδια. Στην κλήρωση πέσαμε με μία από τις καλύτερες, την καλύτερη ομάδα μαζί με εμάς. Φανταζόμουν αυτό το ζευγάρι να είναι ο τελικός, αλλά είμαστε έτοιμες να δείξουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Τα δίνουμε όλα στο πρώτο παιχνίδι και από εκεί και πέρα παιχνίδι με το παιχνίδι βλέπουμε. Νομίζω ότι ο τίτλος του φαβορί δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Στον Πειραιά (σ.σ. το 2015) που ήταν φαβορί η Σαμπαντέλ το πήραμε εμείς, πέρσι που ήμασταν εμείς φαβορί το πήρε η Σαμπαντέλ. Οπότε ο τίτλος του φαβορί ίσα-ίσα νομίζω ότι ρίχνει λίγο βάρος στο φαβορί, παρά το απελευθερώνει. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό χωρίς άγχος, οι περισσότερες είμαστε έμπειρες αθλήτριες και αυτό θέλουμε, να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι», τόνισε η διεθνής περιφερειακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Νικόλ Ελευθεριάδου δήλωσε: «Πιστεύω πως η ομάδα είναι αρκετά έτοιμη για να συμμετάσχει σε αυτούς τους αγώνες, προετοιμαζόμαστε πολύ καιρό. Ακόμα και όταν είχαμε αγώνες στην Ελλάδα, οι προπονήσεις μας ήταν κυρίως για την Ευρώπη. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και πιστεύω είμαστε έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Εννοείται ότι η Σαμπαντέλ είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά η ομάδα μας έχει πολύ έμπειρα στελέχη. Υπάρχουν φυσικά και μικρότερες παίκτριες, αλλά εννοείται πως έχουμε τα προσόντα, τις ικανότητες και μπορούμε να κερδίσουμε και τη Σαμπαντέλ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης