Σημαντικές αλλαγές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κολύμβησης ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την κλήρωση των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης. Μετά από πολλά χρόνια, η ομοσπονδία αποφάσισε να αυξήσει από τρία σε τέσσερα, το ανώτατο όριο των ατομικών αγωνισμάτων στα οποία μπορεί να μετάσχει ένας αθλητής, τόσο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όσο και στους χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ κατηγορίας, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των σωματειακών προπονητών. Παράλληλα, αποφάσισε την καθιέρωση Β΄ τελικού στα ατομικά αγωνίσματα, με ταυτόχρονη αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης, αφού πλέον θα βαθμολογούνται οι πρώτοι 16 της κατάταξης.

Επίσης, η ΚΟΕ αποφάσει να προχωρήσει σε πλήρες «σπάσιμο» των ηλικιακών πρωταθλημάτων, διεξάγοντας ξεχωριστή διοργάνωση για κάθε κατηγορία (παμπαίδες/παγκορασίδες Β΄, παμπαίδες/παγκορασίδες Α΄, παίδες/κορασίδες, έφηβοι/νεάνιδες). Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα υπήρχε ενιαίο πρωτάθλημα κατηγοριών, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε «σπάσει» στα δύο (παμπαίδες/παγκορασίδες στη μία διοργάνωση, έφηβοι/νεάνιδες και παίδες/κορασίδες στην άλλη).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλες αποφάσεις του Δ.Σ., ορίστηκε για τις 24/10 η τακτική γενική συνέλευση της ομοσπονδίας για την έγκριση του προϋπολογισμού, ενώ εγκρίθηκαν τα διεθνή μίτινγκ καλλιτεχνικής κολύμβησης, Beetles Artistic Swimming Cup του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (το οποίο θα γίνει 4-7 Απριλίου και αναμένεται να ενταχθεί στη σειρά World Series της FINA) και Greek Nireas Synchro Cup του Νηρέα Χαλανδρίου (τον Φεβρουάριο).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης