Η Άννα-Μαρία Μπότσαρη προπονήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών στο σκάκι με αφορμή την 42η Ολυμπιάδα Σκακιού, που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν μιλά στο zougla.gr για τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η προπονήτρια και εκλέκτορας των γυναικών, μετά από 32 χρόνια πρωταθλητισμό και πολλές εμπειρίες αναφέρει ότι η ομάδα που διαθέτει αποτελείται από Παγκόσμιες και Ευρωπαίες πρωταθλήτριες στις μικρές ηλικίες γεγονός που επιτρέπει στην Ελλάδα να αισιοδοξεί για το μέλλον της στο σκάκι, που είναι ένα παιχνίδι που εκτός από τον αθλητισμό προάγει και τον πολιτισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φυσικό τα προβλήματα στο χώρο είναι αρκετά με αποτέλεσμα η Άννα-Μαρία Μπότσαρη να χαρακτηρίζει «παιδιά κατώτερου Θεού» τόσο τους αθλητές στο σκάκι, όσο και των υπόλοιπων αθλημάτων, βλέποντας το Αζερμπαϊτζάν να καλύπτει (!) το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της ελληνικής αποστολής.

«Πρέπει να εξελίξουμε και όχι να τελειώσουμε», τονίζει η Άννα-Μαρία Μπότσαρη εκπέμποντας κραυγή αγωνίας σε ότι αφορά το μέλλον του αθλήματος του σκακιού στη χώρα μας, που ενώ δεν υστερεί σε ταλέντο και ικανότητα, δεν επιτρέπει στον αθλητή να αφοσιωθεί σε αυτό.

Ακούστε τι δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Μπακού η ελληνική ομάδα, που αποτελείται από τους Δμήτρη Μαστροβασίλη, Θάνο Μαστροβασίλη, Χρήστο Μπανίκα, Γιάννη Παπαϊωάννου και Στέλιο Χαλκιά στους άνδρες και Αναστασία Αβραμίδου, Μαρία Κουβάτσου, Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη, Κατερίνα Παυλίδου και Σταυρούλα Τσολακίδου, δίνει τον δικό της αγώνα από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Συνοδός – προπονητής για τους άνδρες είναι ο Σπύρος Καπνίσης και στις γυναίκες η Άννα-Μαρία Μπότσαρη, ενώ αρχηγός αποστολής ο έφορος εθνικών ομάδων Μιχάλης Καλοσκάμπης.

Στην Ολυμπιάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή 176 χώρες στους άνδρες και 138 χώρες στις γυναίκες, ενώ οι Έλληνες με βάση τα εφόδια και τις προδιαγραφές τους, έχουν καταφέρει να κινηθούν σε υψηλά επίπεδα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης