Με τον αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Νεανίδων μέχρι 18 ετών, Σταυρούλας Τσολακίδου συνεχίζεται σήμερα η “Chessnale Thessaloniki 2016 ”, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos.

Η 16χρονη Καβαλιώτισσα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, την Τετάρτη 19/10 έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Υφυπουργό Αθλητισμού οι οποίοι τη συνεχάρηκαν και εξήραν τη σπουδαία διάκρισή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos στις 6 μ.μ θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 20 σκακιστές από συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής σε αγώνα επίδειξης Σιμουλτανέ.

Η Σταυρούλα πέρσι κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στις κορασίδες μέχρι 16 ετών και φέτος επέλεξε να αγωνισθεί στην μεγαλύτερη από τη δική της ηλικιακή κατηγορία, αυτή των νεανίδων μέχρι 18 ετών. Οι αγώνες έγιναν από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 3 Οκτωβρίου στην πόλη Χάντι-Μανσίσκ της Ρωσίας με τη συμμετοχή 52 σκακιστριών από 37 χώρες και η Σταυρούλα κατέκτησε την 1η θέση με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα).

Έτσι, μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στις κορασίδες μέχρι 14 ετών το 2013 και του παγκόσμιου τίτλου στις κορασίδες μέχρι 16 ετών το 2015, στέφθηκε για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια και με την επιτυχία της αυτή χαρίζει ακόμη μία πολύ σπουδαία διάκριση στη χώρα μας και στο ελληνικό σκάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την προσπάθεια της Σταυρούλας υποστηρίζει χορηγικά η COSMOTE και προπονητής της είναι o GM Γιάννης Παπαϊωάννου.

Η διοργάνωση

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική, η Ρώσικη και η Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Σκακιστικού Φεστιβάλ «Chessnale», το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Mediterranean Cosmos, με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη.

Το Φεστιβάλ «Chessnale» ως θεσμός ξεκίνησε το 2011 στην Αθήνα και έκτοτε πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τεράστια επιτυχία, προβάλλοντας το σκάκι στο ευρύ κοινό ως κορυφαίο πνευματικό άθλημα, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση του με τις τέχνες και τα γράμματα.

Αυτή την πετυχημένη διοργάνωση μεταφέρουμε και στη Θεσσαλονίκη, με τη διοργάνωση του «Chessnale Thessaloniki 2016» , με στόχο να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερα διευρυμένο κοινό, κυρίως παιδιά κάθε ηλικίας και εφήβους, προσφέροντας την δυνατότητα σε όλους να ενημερωθούν για την ιστορία του σκακιού και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Στην ίδια διοργάνωση διεξήχθησαν καθημερινά, αγωνιστικές δραστηριότητες όπως ατομικά – ομαδικά πρωταθλήματα Blitz και Rapid, Σχολικά Πρωταθλήματα και διαλέξεις πρωταθλητών στους χώρους του Mediterranean Cosmos.

Στις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ εντάσσονται εκδηλώσεις με θέμα το σκάκι όπως, χειροτεχνίες εικαστικές εκθέσεις, face painting live performances, καθώς και ποικίλες ψυχαγωγικές δράσεις “fun family chess ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης