Σε κλίμα “ευ αγωνίζεσθαι”, διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά τη βδομάδα που πέρασε ο αγώνας ορεινού δρόμου 25 και 10 χλμ “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ” στη περιοχή των Δελφών , στοχεύοντας στον εθελοντισμό μυελού των οστών για το σύλλογο «Όραμα κ ελπίδα».

Ο αθλητικός πολιτιστικός σύλλογος Δελφικές Αμφικτιονίες υπό την Αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του δήμου Δελφών, και του Ομίλου UNESCO Πειραιώς Νήσων με την ευγενική χορηγία ΒΙΚΟΣ πάτησαν στα ” χνάρια του μύθου του Δευκαλίωνα” ,του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της ιστορίας, της ομορφιάς του ιερού τόπου των Δελφών δίνοντας το δικό τους μήνυμα βασισμένο στο μεγάλο όραμα του Άγγελου Σικελιανού και της Εύας Πάλμερ για μια Δελφική Παγκόσμια Ιδέα που ενώνει τις αντιθέσεις των λαών´.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι συνέβη στον ορειβατικό αγώνα:

425 άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα  έλαβαν μέρος στον Ομφαλό της Γης ξεκινώντας από το σημείο κατατεθέν της Δελφικής Ιδέας την οικεία του Άγγελου Σικελιανού ως το θαυμαστό Κωρύκειον Άντρο. Την διεξαγωγή όλου του Αγώνα συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακή ήταν η τελετή έναρξης με τις ιέρειες από την ομάδα τέχνης και χορού ΑΤΡΑΠΟΣ να προσδίδουν τη σημασία της Αρχαίας τελετουργίας μέσα από Ύμνους , χορούς και απόδοση τιμών στους προγόνους με αποκορύφωμα τη παράδοση της φλόγας στον Πρωταθλητή Ελλάδας Γιώργο Γκίνη.

Ακολούθησαν ο γνωστός όρκος του αθλητή και η λαμπαδηδρομία ως το σημείο εκκίνησης του Αγώνα.

Μεγάλο χειροκρότημα απέσπασε η συμμετοχή των αθλητών του Ειδικού σχολείου Άμφισσας στον Αγώνα 500 μ με αφορμή τη Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τη τελετή λήξης αφιερωμένη στη Θεά Άρτεμις καθώς και με τις απονομές και βραβεύσεις των νικητών από φορείς αναμεσά στους οποίους η UNESCO Πειραιώς κ Νήσων με τη δημοσιογράφο Κλέλια Χαρίση να δίνει τον επίλογο με τη χαρακτηριστική φράση παρότρυνσης του Άγγελου Σικελιανού :

«ΟΜΠΡΟΣ,
ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
ΟΜΠΡΟΣ..ΒΟΗΘΑΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης