Στην Πάτρα ανέθεσε η Διεθνής Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) τη διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 (2ων). Την απόφασή τους ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή (13/10), στην Ταραγόνα της Ισπανίας, τα μέλη της ΔΕΜΑ, μετά την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας της Πάτρας από την Επιτροπή Διεκδίκησης.

Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 12:00 (τοπική ώρα) με την προβολή βίντεο πεντάλεπτης διάρκειας και ακολούθησαν ομιλίες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων, Τάκη Πετρόπουλο, Νάσο Νασόπουλο και Θεόδωρο Μενεγή. Επίσης, μίλησαν οι δυο μεγάλοι αθλητές Κώστας Πετρόπουλος και Βάσω Καραντάσιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποστολή της Πάτρας πλαισίωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος, και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Πάτρας έτυχε θερμής υποδοχής και καταχειροκροτήθηκε από τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΔΕΜΑ, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, υπέγραψε το συμβόλαιο ανάληψης των αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Τρίτη (10/10), είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους, η Αλεξάνδρεια και η Μασσαλία, με την Πάτρα να μένει μοναδική υποψήφια. Τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης της Πάτρας δήλωναν έκτοτε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι το γεγονός της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων της Μασσαλίας και της Αλεξάνδρειας δεν σήμαινε κατ΄ ανάγκη θετική έκβαση για την Πάτρα.

Εν τέλει, το μεσημέρι της Παρασκευής η απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να υποδεχτεί το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, το 2019, η πόλη της Πάτρας.

Για κοινή προσπάθεια όλων των δυνάμεων της Πάτρας, με στόχο την άρτια διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ), Νίκος Κανελλάκης. Η τοπική κοινωνία ενημερώθηκε με ιδιαίτερη χαρά για την αίσια έκβαση της κατάθεσης υποψηφιότητας της Πάτρας, την ανάληψη δηλαδή των Αγώνων, με τον Νίκο Κανελλάκη να εξηγεί πως οι υποδομές που θα δημιουργηθούν να μετατρέψουν την Πάτρα σε «περιφερειακό κόμβο του παράκτιου αθλητισμού».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Κανελλάκης έκανε την εξής δήλωση: «Εκ μέρους της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, συγχαίρουμε τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον Δήμο Πατρέων και τα μέλη της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων για την ανάληψη της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης που συγκεντρώνει πλήθος αθλητών και κόσμου και θα στηρίξει την Πάτρα, όχι μόνο αθλητικά αλλά και οικονομικά.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια όλων των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ θα είναι παρούσα, από αύριο κιόλας, με όλες τις δυνάμεις της, ώστε η πόλη να διοργανώσει άρτιους και πετυχημένους αγώνες σε λογικούς προϋπολογισμούς και με υποδομές χαμηλού κόστους, οι οποίες, αμέσως μετά, θα αποδοθούν στην τοπική κοινωνία και θα αποτελέσουν το εφαλτήριο ώστε η Πάτρα να γίνει περιφερειακός κόμβος του παράκτιου αθλητισμού.

Αυτός, εξάλλου, είναι ο στόχος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης