Κόντρα στα προβλήματα και με περίσσιο πείσμα η Τατιάνα Γκούσιν κατάφερε τη χειμερινή περίοδο να κινηθεί σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Η πρωταθλήτρια του ύψους, μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, ωστόσο μπόρεσε να βρει τον τρόπο να γυμναστεί και να πετύχει τους στόχους της. «Δούλεψα σκληρά για να μπορέσω να αγωνιστώ στον τελικό του NCAA. Δεν έκανα μόνο προπονήσεις στίβου, αφού λόγω των προβλημάτων στις κνήμες ήταν δύσκολο να βγάλω την δουλειά που έπρεπε. Δύο με τρεις ώρες την ημέρα έκανα ενδυνάμωση και άλλου είδους προπόνηση που δεν επιβάρυνε τα πόδια μου. Άλματα έκανα μόνο μία φορά την εβδομάδα», είπε η Γκούσιν, που χρειάστηκε να αντλήσει πολλά ψυχολογικά αποθέματα για να τα καταφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ψυχολογικά είχα πείσει τον εαυτό μου πως πρέπει να τα δώσω όλα. Πόνο είχα και κατά την διάρκεια του αγώνα και δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ήταν, αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να κάνω ψηλά άλματα. Όταν έκανα το 1,90 μ. ένιωσα μοναδικά, ήμουν πολύ χαρούμενη», είπε.

Η Γκούσιν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ξεπέρασε δύο φορές το 1,90 μ. και βελτίωσε το απόλυτο της ρεκόρ, ενώ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια και γυμνάζεται υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Κυπριανού έχει κάνει τον προγραμματισμό της και για τους αγώνες της θερινής σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ακολουθήσουμε το ίδιο πρόγραμμα με κολύμπι και ενδυνάμωση. Περίπου ένα μήνα πριν τους αγώνες θα αρχίσω να έχω επαφή με το έδαφος και να κάνω λίγα άλματα και βάρη. Θα πάρω μέρος σε δύο αγώνες στις ΗΠΑ και μετά ευελπιστώ να είμαι στην ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. Δεν έχω αγωνιστεί με την Ελλάδα εδώ και έναν χρόνο και μου έχει λείψει αυτό. Από εκεί και πέρα θα μιλήσω ξανά με τους γιατρούς μου στην Ελλάδα για να καταλήξουμε στο πως θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα τραυματισμού», κατέληξε η πρωταθλήτρια του ύψους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης