Ο Κενενίσα Μπεκέλε δεν κρύβει ότι έχει βάλει στόχο στο υπόλοιπο της καριέρας του, όχι απλά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στο Μαραθώνιο, αλλά την βελτίωσή του κατά περίπου 90 δευτερόλεπτα σε σχέση με την σημερινή επίδοση.

Ο Αιθίοπας αθλητής, που θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους δρομείς όλων των εποχών και είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στις αποστάσεις των 5.000μ και 10.000μ, θα κάνει μία προσπάθεια να καταρρίψει το ρεκόρ στο Μαραθώνιο αυτή την Παρασκευή στο Ντουμπάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπεκέλε έτρεξε σε 2 ώρες 3 λεπτά και 3 δεύτερα πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, μόλις έξι δευτερόλεπτα μακριά από από το παγκόσμιο ρεκόρ του Ντένις Κιμέτο (2:02:57) στην ίδια πόλη το 2014. Ο 34χρονος αθλητής είπε ότι η προσοχή του στο Ντουμπάι είναι αποκλειστικά στραμμένη σε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αφού πιστεύει ότι είναι μέσα στις δυνατότητές του να τρέξει σε «περίπου 2:01:30» πριν αποσυρθεί από τον αθλητισμό.

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος. Η προετοιμασία μου πηγαίνει καλά. Είμαι αρκετά υγιής», είπε στο περιθώριο μιας συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα της Παρασκευής. Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει μια καλύτερη επίδοση από αυτή στο Βερολίνο.

Πάντως, για να κάνει χρονο κοντά στο 2:01:30, πιστεύει ότι θα πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα προπόνησής του. «Ο τρόπος που προετοιμάζεις τον εαυτό σου είναι πολύ διαφορετικός. Χρειάζεται να είναι τέλειες οι συνθήκες διατροφής και προετοιμασίας», είπε, προσθέτοντας όμως, ότι ο ίδιος δεν έχει αλλάξει την προετοιμασία του από το Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ντουμπάι προσφέρει μπόνους 250.000 δολαρίων σε όποιον δρομέα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση των 42.195μ, συν 200.000 δολάρια για τη νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης