Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη σεζόν στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια η Τατιάνα Γκούσιν. Η 23χρονη με πείσμα και θέληση κατάφερε να φέρει σε πέρας τον κύκλο των αγώνων της στις ΗΠΑ και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο NCAA με άλμα στα 1,91 μέτρα.

Η αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό και ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ της και έδειξε πως έχει το περιθώριο να ανέβει υψηλότερα. Η Γκούσιν ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1,78 μ. και πέρασε διαδοχικά τα 1,82 μ., 1,85 μ., 1,88 μ. και 1,91 μ., ενώ πέτυχε στη συνέχεια στο 1,94 μέτρα. Η Στερργίου έγινε η πρώτη Ελληνίδα μετά το 2014 και την Τόνια Στεργίου, που ξεπερνά το 1,91 μ., ενώ σημείωσε την πέμπτη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, την οποία έχουν επίσης η Νίκη Μητροπούλου και Μαρούλα Παπαγεωργίου. Η Γκούσιν έχασε το χρυσό μετάλλιο στη διαφορά προσπαθειών, αφού το ίδιο ύψος πέρασε και η συναθλήτρια της Μαντλίν Φαγκάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους αγώνες που έγιναν στο Γιουτζίν συμμετείχε και η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, στην πρώτη της χρονιάς στο Πανεπιστήμιο, όμως, ήταν άκυρη στο τριπλούν. Θυμίζουμε πως άκυρη ήταν και η Σταματία Σκαρβέλη στη σφυροβολία, ενώ την μεγαλύτερη διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Κυριαζής, που ήταν νικητής στον ακοντισμό.

Πηγή: ΣΕΓΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης