Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε χτες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε… σήμερα το μεσημέρι, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια κι έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για να μπει στο κυρίως ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Στον πρώτο προκριματικό γύρο η 21χρονη Ελληνίδα, νο 176 στην παγκόσμια κατάταξη, πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 6-1 από την 18χρονη Ρωσίδα Σοφία Ζουκ, νο 136 στον κόσμο. Στο δεύτερο σετ έχανε με 2-1, όμως η δυνατή βροχή που ξέσπασε ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν τον αγώνα, ο οποίος συνεχίστηκε σήμερα και η Γραμμαικοπούλου το έχασε εύκολα με 6-1. Κι ενώ στο τρίτο σετ βρέθηκε πίσω με 5-2, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, να σώσει κι ένα ματς-πόιντ και να νικήσει 7-6 (6).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον 2ο προκριματικό γύρο η Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσει μια άλλη Ρωσίδα, την 19χρονη Άνα Καλίνσκαγια (νο 158), η οποία νίκησε εύκολα 6-2, 6-0 την 18χρονη Αμερικανίδα Κάιλα Ντέι (νο 192). Θυμίζουμε πως πέρυσι η Γραμματικοπούλου αποκλείστηκε στον 2ο γύρο των προκριματικών του Ρολάν Γκαρός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης