Ως ένα σταθμό στην πορεία προς την καθιέρωση, αντιμετωπίζουν στον Απόλλωνα Σμύρνης την παρθενική συμμετοχή του τμήματος υδατοσφαίρισης του συλλόγου στην Α1 κατηγορία.

Μόλις 3,5 χρόνια μετά την ίδρυση του τμήματος, που υπήρξε ιδέα και όραμα του Γιώργου Αφρουδάκη, η «αμφίβια ταξιαρχία» ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα που αρχίζει την Παρασκευή και απόψε πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης της ομάδας, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Γ. Καμάρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που τονίστηκε, είναι ότι ο Απόλλων θα αγωνίζεται στο νεότευκτο Σεράφειο κολυμβητήριο της Αθήνας, μόλις αυτό λάβει την απαραίτητη άδεια διεξαγωγής αγώνων. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτη Καραβέλο, ανέφερε:

«Είναι το δεύτερο ομαδικό άθλημα του συλλόγου μας σε μεγάλη κατηγορία, μετά το ποδόσφαιρο, κι αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε καλές εμφανίσεις, να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πλασαριστούμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Ο έφορος του τμήματος πόλο, Σπύρος Μίντζης, εξήρε τη συμβολή και την οικονομική στήριξη του Σταμάτη Βελλή και τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ένα αθλητικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν 3,5 χρόνια, με πρόταση του Γιώργου Αφρουδάκη, και θα συνεχιστεί. Το πρότζεκτ δεν αφορά μόνο την ανδρική ομάδα, αλλά μία συνολική φιλοσοφία για τον υγρό στίβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρότυπο για μας είναι η λειτουργία του κολυμβητηρίου στη Ριζούπολη, που θέλουμε να αποτελέσει ένα παιδικό… μελίσσι. Η προοπτική είναι να γίνει έδρα το Σεράφειο κολυμβητήριο, μόλις πάρει άδεια διεξαγωγής αγώνων. Μέχρι τότε θα έχουμε ως έδρα το κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε βήμα-βήμα στην Α1».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Αφρουδάκης, που αποτελεί τον «ιθύνοντα νου» του Απόλλωνα Σμύρνης. «Όταν έπεσε η ιδέα για το τμήμα πόλο, στόχος ήταν να δώσουμε μία δυναμική στον Απόλλωνα και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.

Στόχος της ομάδας είναι μία άνετη παραμονή και χρόνο με το χρόνο να χτίζουμε το κάτι παραπάνω», υπογράμμισε ο παλαίμαχος διεθνής φουνταριστός και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1.

«Το πιο σημαντικό όλης αυτής της πορείας είναι το καινούριο κολυμβητήριο και οι ακαδημίες, όπου 180 παιδάκια παίζουν, χαίρονται και αθλούνται σε καθημερινή βάση». Ο Αφρουδάκης κατέληξε με μία ειδική αναφορά στο Σεράφειο, το οποίο χαρακτήρισε ως το καλύτερο κολυμβητήριο στην Ελλάδα και επισήμανε ότι «… ανεβάζει το πρεστίζ και το επίπεδο της ομάδας».

Την παρουσίαση της ομάδας και των νέων αποκτημάτων ανέλαβε ο προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Κατρουζανάκης. Αναφερόμενος στις επιλογές που έγιναν, ο νεαρός τεχνικός τόνισε ότι «… παρά την πίεση χρόνου, φτιάξαμε ένα ρόστερ που πιστεύω θα μας δώσει εύκολα την παραμονή, ώστε σιγά-σιγά να καθιερωθούμε στις ομάδες που γράφουν ιστορία στο χώρο.

Πέρυσι πήγαμε… τρένο στην Α2 και ανεβήκαμε αήττητοι και ευχαριστώ ιδιαίτερα τους παίκτες που δεν είναι πια μαζί μας. Δεν θέλουμε παίκτες «μισθοφόρους», που θα μείνουν μία χρονιά και μετά θα φύγουν».

Οσον αφορά το ερώτημα αν θα ξαναδούμε τον Γιώργο Αφρουδάκη να πέφτει στο νερό, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Γιάννης Κατρουζανάκης είπε ότι πιθανότατα ο μεγάλος άσος θα αγωνιστεί τιμής ένεκεν στο ματς με τη Βουλιαγμένη, ώστε να τιμηθεί από την ομάδα απ’ όπου ξεκίνησε την καριέρα του, αλλά και από την ομάδα την οποία αγαπά από μικρό παιδί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης