Δεν περνάει Σαββατοκύριακο χωρίς μετάλλιο για το ελληνικό ταεκβοντό σε τουρνουά του εξωτερικού. Μετά τις επιτυχίες σε Παρίσι και Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήρθαν δύο ακόμη μετάλλια για την χώρα μας, αυτή τη φορά στο 6ο Μεσογειακό Κύπελλο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λααγιούν του Μαρόκου. Η Σταυρούλα Κόντου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των -57 κιλών, την ίδια στιγμή που ο Λευτέρης Φακίνος κατετάγη 2ος στα -58 κιλά. Υπεύθυνος προπονητής για τους δύο αθλητές ήταν ο Ιωάννης Μαμέκας.

Η Κόντου, η οποία σημειωτέον αναδείχθηκε από τους διοργανωτές και καλύτερη αθλήτρια των αγώνων, σημείωσε δύο νίκες στον δρόμο για το χρυσό μετάλλιο, όπως και ο Φακίνος, ο οποίος όμως στον τελικό ηττήθηκε από Μαροκινό Ναϊμά Μπακάλ.

Στο ευρωπαϊκό Hall of Fame οι Παλαιολόγος, Αθανασοπούλου, Ιωνάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρία εκλεκτά στελέχη του ελληνικού ταεκβοντό, ο Grand Master Παναγιώτης Παλαιολόγου (κάτοχος 8 DAN), η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αρετή Αθανασοπούλου και ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Γιώργος Ιωνάς, βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα στο ευρωπαϊκό Hall of Fame των μαχητικών αθλημάτων.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου και τιμήθηκαν μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια των δυναμικών αθλημάτων.

Ο θεσμός Hall Of Fame ξεκίνησε στις ΗΠΑ, περιλαμβάνοντας στη λίστα των βραβευμένων ‘’ογκόλιθους’’ των πολεμικών τεχνών όπως Muhammad Ali, Bruce Lee, Jackie Chan, Chuck Norris, Ed Parker, Jigoro Kano κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης