Ο Ράφαελ Ναδάλ και η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα αναδείχθηκαν κορυφαίοι τενίστες για το 2017 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις και είναι η πρώτη φορά από το 1998, που παίρνουν τα βραβεία δύο αθλητές από την ίδια χώρα (Ισπανία).

Για τον Ναδάλ είναι η 3η φορά που αναδεικνύεται κορυφαίος, αλλά η πρώτη μετά από επτά χρόνια (2008, 2010). Κατέκτησε φέτος μεταξύ άλλων και δύο Grand Slam, το Ρολάν Γκαρός και το Αμερικανικό όπεν, και παρέμεινε στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι το τέλος της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Μουγκουρούθα είναι η πρώτη φορά. Κατέκτησε φέτος το Γουίμπλεντον και ανέβηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, αν και στη συνέχεια υποχώρησε στο νο 2, πίσω από τη Σιμόνα Χάλεπ.

Ο Πολωνός Λούκας Κούμποτ και ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο Μέλο κέρδισαν το βραβείο ως το καλύτερο δίδυμο στους άνδρες, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών πήραν η Τσαν Γιούν Ζαν από την κινεζική Ταϊπέι και η Ελβετίδα Μαρίνα Χίνγκις, η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τα γήπεδα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χίνγκις στην καριέρα της έχει κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο της κορυφαίας τενίστριας της χρονιάς (1997, 1999, 2000).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης