Το πρώτο βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου στο Σινσινάτι έκανε η Καρολίνα Πλίσκοβα. Η νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης Τσέχα τενίστρια νίκησε την Ρωσίδα Ναταλία Βοχλάντσεβα με 6-2, 6-3 και στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Καμίλα Τζιόρτζι (νο 82).

Χωρίς προβλήματα προχώρησε και η νο 2 Σιμόνα Χάλεπ. Η Ρουμάνα τενίστρια απέκλεισε την Αμερικανίδα Τέιλορ Τάουνσεντ με 6-4, 6-1 και στην επόμενη φάση την περιμένει η Λετονή Αναστάσια Σεβάστοβα (νο 16).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, η Γερμανίδα Αντζελίκ Κέρμπερ, νο 1 στον κόσμο μέχρι πριν από λίγο καιρό και νο 3 τώρα, συνεχίζει την πτωτική πορεία της, καθώς έχασε από την Ρωσίδα Εκατερίνα Μακάροβα (νο 39) με 6-4, 1-6, 7-6 και αποκλείστηκε.

Όμως τη μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η νίκη της Άσλεϊ Μπάρτι επί της Βένους Γουίλιαμς. Η 21χρονη Αυστραλή, νο 48 στον κόσμο, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της, καθώς επικράτησε της 37χρονης Αμερικανίδας, νο 9 στον κόσμο και κατόχου 10 τίτλων Grand Slam, με 6-3, 2-6, 6-2 και έτσι προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου όμως θα αντιμετωπίσει το νο 5 του κόσμου, την Δανέζα Κάρολιν Βοζνιάσκι, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τη Ρωσίδα Έλενα Βέσνινα με 6-2, 6-4.

Από εκεί και πέρα, η Ουκρανή Ελίνα Σβιτόλινα, νο 5 στον κόσμο, νίκησε 6-1, 6-4 την συμπατριώτισσά της Λέσια Τσουρένκο και θα παίξει με την Γερμανίδα Γιούλια Γκέργκες (νο 37), η Ισπανίδα νικήτρια του Γουίμπλεντον Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, νο 6 στον κόσμο, νίκησε την Βραζιλιάνα Μπέατριζ Χάντατ Μαΐα με 6-2, 6-0 και θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Μάντισον Κέις (νο 17), η Βρετανίδα Τζοάνα Κόντα, νο 7 στον κόσμο, νίκησε την Ολλανδή Κίκι Μπέρτενς με 6-3, 6-3 και θα παίξει με την Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (νο 11), σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια του 3ου γύρου και η Ρωσίδα Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, νο 8 στον κόσμο, νίκησε την Γιούλια Πουτίντσεβα από το Καζακστάν με 6-3, 6-4 και θα παίξει με την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρεθ Ναβάρο (νο 32).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης