Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. Ο Δημήτρης Τραμπάκουλας αναφέρθηκε στα τεράστια έσοδα που θα έχει η Ελλάδα, καθώς σε μία βδομάδα θα μπουν στη χώρα μας περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και ταυτόχρονα η ΕΛΟΠ και η γενική γραμματεία Αθλητισμού δεν θα επιβαρυνθούν. Παράλληλα τόνισε ότι οι ομοσπονδίες κρέμονται σε μια κλωστή που είναι έτοιμη να σπάσει. Ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας Πάλης επεσήμανε ότι λόγω των περικοπών στις επιχορηγήσεις «Δεν μπορούμε να κοιτάμε αυτή την στιγμή τους αθλητές μας στα μάτια».

Στο μεγάλο αφιέρωμα του Αθήνα 9,84 μίλησε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξης Κολιτσόπουλος. Ο έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του αθλήματος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα δούμε πολλές επιτυχίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τραμπάκουλας


Για το Ολυμπιακό στάδιο Πάλης Άνω Λιοσίων:
Οι αγώνες θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πάλης στα Άνω Λιόσια. Στο συγκεκριμένο στάδιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιου βεληνεκούς αγώνες και πήραμε την απόφαση και για την αξιοποίηση του σταδίου που είναι λίγο παραμελημένο. Έχουμε μαζευτεί αρκετές ομοσπονδίες του ερασιτεχνικού αθλητισμού και προσπαθούμε να το συντηρήσουμε όσο μπορούμε να μαζέψουμε και τα έξοδα. Για εμάς στην Πάλη είναι και συναισθηματικοί οι λόγοι που το κάνουμε εκεί. Είναι το στάδιο μας.

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τον αθλοτουρισμό:
Χαιρόμαστε πολύ γιατί η Παγκόσμια ομοσπονδία μας εμπιστεύτηκε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση, όπως είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αγώνες είναι αυτοχρηματοδοτούμενοι. Δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση στην ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και πρέπει να τονίσω ότι οι αγώνες δεν θα έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα Παγκόσμια πρωταθλήματα που κάνουν άλλες χώρες. Οι αγώνες θα γίνουν με την υποστήριξη της ΕΟΤ, την περιφέρεια της Αττικής και του Δήμου Φυλής. Θα έρθουν 1000 και πλέον αθλητές, προπονητές, διαιτητές και συνοδοί. Επομένως αυτό εκτός από αθλητικό είναι και τουριστικό γεγονός, μιας και θα μείνουν στην Αθήνα, μια βδομάδα. Θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος για τη χώρα και την τοπική οικονομία. Από έναν πρόχειρο υπολογισμό που έχουμε κάνει, πιστεύουμε ότι θα φέρει περίπου 1 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Εχουμε προγραμματίσει ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, όπως και να διασχίσουν τα σοκάκια της πλάκας για να σχηματίσουν μία όμορφη εικόνα για τη χώρα μας.

Για τη βοήθεια του κράτους στην ομοσπονδία:
Παρά τις δύσκολες συνθήκες, εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε το άθλημα ζωντανό. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός γενικότερα κρέμεται σε μια κλωστή και είναι έτοιμο να σπάσει. Το κάθε άθλημα κρατιέται από την αγάπη που έχουν ορισμένοι. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά να μην ξεχνάμε ότι πρέπει να κοιτάμε τους αθλητές στα μάτια, για να έχουμε κάτι να τους πούμε. Δηλαδή όταν ένας αθλητής φέρνει μία επιτυχία κι εμείς δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε, μας είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά σε εμάς, στην Πάλη μας είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί οι περισσότεροι στο ΔΣ ήμασταν αθλητές. Έχουμε φτάσει, λοιπόν, αυτή την περίοδο που δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τους αθλητές στα μάτια.

Για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας:
Τα τελευταία χρόνια στην ομοσπονδία έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αθλητές όπως είναι ο Πιλίδης, ο Παγκαλίδης και άλλοι αθλητές που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχουν βγει από το πρόγραμμα της ομοσπονδίας. Πριν αναλάβουμε τη διοίκηση είχε να γίνει πρωτάθλημα Παμπαίδων 10-11 χρόνια. Που σημαίνει ότι δεν είχαν αγώνες όταν είναι μικροί. Ο σπόρος όμως, αναπτύσσεται όταν είναι μικρός. Εμείς εδώ και σχεδόν εφτά χρόνια δώσαμε την ευκαιρία στα μικρά παιδιά να παλέψουν και στο άμεσο χρονικό διάστημα θα δούμε τεράστιες επιτυχίες.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Κολιτσόπουλου

Για τον Πιλίδη: Έχει γράψει ήδη ιστορία. Είναι παγκοσμίως γνωστός και τώρα γίνεται και στην Ελλάδα γνωστός. Είναι από τους καλύτερους αθλητές που υπάρχουν σ’ αυτές τις ηλικίες. Μας έχει φέρει πολλές επιτυχίες και έχει πολύ μεγάλο μέλλον μπροστά του. Νομίζω θα μας χαρίσει πολλές μεγάλες χαρές αυτός ο αθλητής.

Για την ανάπτυξη της Πάλης:
Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των αθλητών. Χάρη στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία στις υποδομές. Χιλιάδες παιδιά αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα.

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα:
Η ελληνική ομοσπονδία ξέρει να διοργανώνει πολύ σημαντικούς αγώνες. Γι αυτό και μας εμπιστεύτηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Εχουμε διοργανώσει πολύ μεγάλους αγώνες με επιτυχία. Γι αυτό και η συμμετοχή είναι τεράστια. Είναι πρωτόγνωρο το νούμερο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρό και δυνατό. Οι αθλητές μας είναι έτοιμοι. Έχουν δουλέψει πολύ σκληρά και πιστεύω ότι θα έρθουν διακρίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης