Την πρόκριση των τριών από τα τέσσερα πληρώματα στους τελικούς του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κάτω των 23 στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και τη συμμετοχή του τέταρτου στον μικρό τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης της κατηγορίας πανηγυρίζει η Ελληνική κωπηλασία.

Η ημέρα εξελίχθηκε με τον ιδανικότερο τρόπο για τα γαλανόλευκα κουπιά και τους έξι αθλητές μας που αγωνίζονται στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα το διπλό σκιφ των κοριτσιών με τις Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου μπήκε πολύ δυνατά στον ημιτελικό διεκδίκησε σε όλη την κούρσα τη 2η θέση που κράτησε ως το τέλος για να τερματίσει σε 7:06.63 πίσω από την βάρκα της Λευκορωσίας (7:04.95) και μπροστά από αυτή της Νέας Ζηλανδίας (7:09.71) που πήραν εξίσου την πρόκριση.

Ο μεγάλος τελικός για τα κορίτσια στις 10:53 το πρωί της Κυριακής μαζί με Ν. Ζηλανδία, Ιταλία, Λευκορωσία, ΗΠΑ, Ουγγαρία.

Εξίσου εντυπωσιακό και το διπλό ελαφρύ των κοριτσιών με τις Θωμαή Εμμανουηλίδου-Μαρία Πέργουλη που ξεκίνησαν από τη 2η θέση και διατηρήθηκαν ως το τέλος του ημιτελικού παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό με χρόνο 7:07.78 πίσω από την Ιταλία 7:00,69 και μπροστά από την Ισπανία (7:12.50).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεγάλο τελικό της Κυριακής στις 11:38 θα αγωνιστούν με αντιπάλους τις Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρουμανία και Καναδά.

Πρόκριση σχεδόν με το φώτο φίνις για τον Νίνο Νικολαΐδη στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής που ήταν 3ος ως τα μισά, ενώ στα 1500μ. πέρασε 2ος τερμάτισε τελικά στην 3η θέση του ημιτελικού σε 6:56.35, αφήνοντας εκτός τελικού τον Σλοβάκο Ζέλνικα που πήρε την 4η θέση με 6:56.78. Πρώτος ήταν ο Τσέχος Σίτσιμπαχ με 6:54.84 και δεύτερος ο Ιταλός Γκαλάνο 6:55.68. Στην ίδια κούρσα ο Κύπριος κωπηλάτης Αλέξανδρος Ζησιμίδης πήρε την 6η θέση με 7:07.21 και θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 10:23 θα αγωνιστεί μαζί με τις βάρκες από Τσεχία, Ιταλία, Μεξικό, Βραζιλία, Τυνησία.

Άτυχος στάθηκε ο Γιάννης Καλανδαρίδης που αν και διεκδικούσε μια θέση στην τριάδα ως τα μισά της κούρσας που πέρασε 4ος στη συνέχεια έπεσε στην 5η θέση στην οποία τερμάτισε σε 7:07.94 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό διεκδικώντας μια θέση από 7-12 σε ένα από τα πιο απαιτητικά αγωνίσματα του προγράμματος.

Ο μικρός τελικός όπου θα αγωνιστούν ακόμα οι βάρκες από Βραζιλία, Δανία, Γερμανία, Βρετανία και Νορβηγία θα ξεκινήσει στις 09:20

Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα των τελικών της Κυριακής για τα ελληνικά πληρώματα (ώρες Ελλάδας):
09:20 Σκιφ (α) Γ.Καλανδαρίδης (FB)
10:23 Σκιφ ελ βαρών(α) Ν. Νικολαΐδης (FA)
10:53 Διπλό σκιφ (κ) Α.Κυρίδου-Δ.Τσαμοπούλου (FA)
11:38 Διπλό σκιφ ελ βαρών (κ) Θ.Εμμανουηλίδου-Μ.Πέργουλη (FA)

Πηγή: kopilasia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης