Εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία απέστειλε ο Νίκος Ηλιάδης προς την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο με αφορμή την απόλυσή του.

Τα σημαντικότερα σημεία της:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από το έτος 2003 που ανέλαβα προπονητής των εθνικών ομάδων έως και σήμερα οι αθλητές έχουν σπουδαίες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Το 2004 ανακηρύχθηκα ως ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τζούντο. Το 2006 ψηφίστηκα από τον ΠΣΑΤ ως 5ος στην κατάταξη καλύτερος προπονητής ενώ είμαι κάτοχος 6 DAN από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο. Είμαι προπονητής αθλητών οι οποίοι συμμετείχαν, διακρίθηκαν και έλαβαν Ολυμπιακά, παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το έτος 2001 έως 31.10.2003 παρείχα τις υπηρεσίες μου στην Ομοσπονδία Τζούντο ως τεχνικός σύμβουλος, ενώ από το έτος 2003 προσλήφθηκα ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Τζούντο και η σύμβασή μου ανανεώνεται ανελλιπώς από τότε έως και σήμερα.

Η τελευταία ανανέωση της σύμβασης εργασίας μου υπεγράφην μεταξύ μας την 31.12.2016, τετραετούς διάρκειας. Την ανωτέρω σύμβαση καταγγείλατε όλως παρανόμως, αυθαιρέτως και καταχρηστικώς ερειδόμενοι στο διατακτικό της από 18.1.2017 προσωρινής διαταγής του Δικαστού του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μη έχοντας προς τούτο νόμιμο δικαίωμα, διότι σύμφωνα με την ανωτέρω προσωρινή διαταγή, αναστέλλεται προσωρινά η ισχύς της από 6.11.2016 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, και δεν ακυρώνεται η ισχύς της καθόσον το κύρος αυτής δεν κρίθηκε, πολύ περισσότερο δεν έχει ζητηθεί η ακύρωση της ανωτέρω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, παρά μόνο η αναστολή της . Ως εκ τούτου οποιαδήποτε ενέργεια που υπερβαίνει και αντιβαίνει τα ορισθέντα με την προσωρινή διαταγή καθίσταται άκυρη, παράνομη και καταχρηστική καθώς αντικρούει ευθέως στην έννοια και στον σκοπό της προσωρινής διάταξης. Η απόφασή σας να καταγγείλετε χωρίς σπουδαίο λόγο και χωρίς νόμιμο έρεισμα την σύμβαση εργασίας μου αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας και αντιβαίνει τα όρια της χρηστής διοίκησης.

Σύμφωνα άλλωστε και με την από 9.2.2017 διευκρινιστική ανακοίνωσή σας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, εσείς οι ίδιοι αναφέρετε επί λέξει τα εξής: «…. Η Προσωρινή Διοίκηση, ως εκ της φύσεώς της, έχει ως πρωταρχικό σκοπό να αντιμετωπίσει επείγουσες ανάγκες σχετικά με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και να προετοιμάσει το έδαφος κατάλληλα, ώστε να συγκληθεί Γενική Συνέλευση που θα εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Ομοσπονδίας…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, αν η απόλυσή μου, εκ μέρους σας, δηλαδή από μια δικαστικώς οριζόμενη Προσωρινή Διοίκηση, η οποία όπως και εσείς αναφέρετε εκ της φύσεώς της έχει ως πρωταρχικό σκοπό να αντιμετωπίσει επείγουσες ανάγκες, θεωρεί επείγουσα ανάγκη την απόλυση ενός Εθνικού Προπονητή χωρίς σπουδαίο λόγο και μάλιστα χωρίς να προβλέπεται τέτοιος λόγος είτε στο Καταστατικό, είτε στο νόμο είτε στη σύμβαση εργασίας μου .
Η ανωτέρω καταχρηστική και παράνομη ενέργειά σας, δηλαδή της άκυρης απόλυσής μου χωρίς σπουδαίο λόγο εκτός των άλλων με θίγει και ως προσωπικότητα δεδομένης της πολυετούς προσφοράς μου και της φήμης μου στον εν γένει αθλητικό χώρο.

Επειδή ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ για την όλως παράνομη αντισυμβατική και καταχρηστική συμπεριφορά σας, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προσφύγω δικαστικά αξιώνοντας την προάσπιση των συμφερόντων μου και την διεκδίκηση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας που υπέστην από την συμπεριφορά σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης