Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών μπορεί να καρδιοχτύπησε στο τέλος με αντίπαλο την Ισπανία, όταν σε λιγότερο από δυόμισι λεπτά, «πέταξε» μια διαφορά τριών γκολ (από 7-4 ,στο 7-7) δείχνοντας διαθέσεις αυτοχειρίας, όμως στο τέλος επιδεικνύοντας ψυχή και αποφασιστικότητα πήρε τη νίκη με 8-7.

Για δίκαιη επικράτηση, έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός προπονητής Θόδωρος Βλάχος, ο οποίος, έθεσε για μια ακόμη φορά τον πήχη ψηλά, τονίζοντας ότι στόχος είναι η νίκη επί της Σερβίας και κατά συνέπεια η πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί προσεγγίσαμε το παιχνίδι όλοι μαζί πολύ σωστά και τακτικά και ψυχολογικά. Αυτό δείχνει το ξεκίνημα του αγώνα που ήμασταν πολύ καλοί και αποφασισμένοι, τόνισε. Ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και ένας λόγος που πανηγυρίσαμε και χαρήκαμε ήταν ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι που αξίζαμε να νικήσουμε και το οποίο πήγε να χαθεί. Μόνο και μόνο γι’ αυτό και γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συνέχισε: «Δεν δεχθήκαμε γκολ στην κόντρα. Αντίθετα πετύχαμε εμείς απέναντι σε μια πολύ γρήγορη ομάδα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από τον φουνταριστό το έβδομο που ήταν φάουλ επιθετικό. Θα μπορούσε να κρίνει και το παιχνίδι και θα ήταν άδικο για μας αυτό, για ένα σφύριγμα που δεν δόθηκε. Κλείσαμε πολύ καλά τα ατού της Ισπανίας, τον Μουναρίθ, ένα παίκτη χαρισματικό ο οποίος δεν σκόραρε σήμερα αφού βρήκε ένα τοίχος μπροστά του. Παρ΄ όλα αυτά δεν καταφέραμε να κλείσουμε τον Μπλάι Μάγιαρακ τον οποίο τον ξέρουμε πολύ καλά, όπως μας ξέρει κι εκείνος, και μαζί μας …σεληνιάζεται. Πάντα θα πετύχει ένα δύο γκολ και μάλιστα κρίσιμα. Νομίζω όμως ότι καθ΄όλη τη διάρκεια ελέγχαμε το παιχνίδι, εκτός από ένα τρίλεπτο. Κι ήταν φυσιολογικό κι αυτοί να αντιδράσουν. Ρισκάρανε πολύ, κολύμπησαν πολύ, τραβήξανε και εκεί κάπου η άμυνά μας χάλασε και δεχθήκαμε δύο γκολ».

Στην ερώτηση για αν αποπροσανατολίστηκε η Εθνική, είπε: «Ναι σ ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό, και με ομάδες περίπου στα μέτρα τα δικά σου, όταν κερδίζεις με τρία γκολ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δυστυχώς στο μυαλό πατιέται ένα κουμπί και σε καθησυχάζει. Τα παιχνίδια δεν τελειώνουν τόσο εύκολα. Όπως και στο προηγούμενο, ματς, ο Καναδάς έχανε 8-4 και στο τέλος ισοφάρισε 8-8 το Μαυροβούνιο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δόξα τω Θεώ δεν το πληρώσαμε, αντιδράσαμε έστω και στο ενάμιση λεπτό. Στο τάιμ άουτ που πήραμε ηρέμησαν τα παιδιά, είδαν τι πάει να γίνει και παίξαμε δύο λεπτά, όπως ξεκινήσαμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θοδωρής Βλάχος στάθηκε στην καλή άμυνα: «Τα χαρακτηριστικά μας τα είχαμε. Είχαμε καλή άμυνα, ομαδικότητα, πολύ πάθος .Εντάξει σε κάποιες φάσεις δεν είχαμε συγκέντρωση. Φάγαμε δύο – τρία γκολ δώρο που λέμε κι εμείς οι προπονητές. Αλλά τα λάθη είναι για να γίνονται και να πετυχαίνει γκολ και η αντίπαλος. Αλλιώς θα έληγαν όλα τα παιχνίδια 0-0. Είμαι ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα και φυσικά αφού ήρθε και με νίκη. Αν δεν κερδίζαμε, προφανώς δεν θα ήμουν ικανοποιημένος. Και μην ξεχνάμε ότι η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη και για τις δύο ομάδες και ίσως και για εμάς περισσότερο που εμφανιζόμασταν και λίγο ως φαβορί. Και είναι πιο δύσκολο για ένα φαβορί, έστω κι αν προηγείται με βραχεία κεφαλή».

Κλείνοντας είπε: «Η νίκη η σημερινή μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου, όσες πιθανότητες έχουμε απέναντι στη Σερβία. Δεν αναφέρομαι στο παιχνίδι με τη Νότια Αφρική γιατί πιστεύω ότι η ποιότητά μας είναι τέτοια, αν μπούμε στο παιχνίδι και παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, δεν θα έχουμε προβλήματα. Δεν την ξέρουμε την ομάδα αυτή είναι αλήθεια. Θα τη δούμε σήμερα στον αγώνα της με τη Σερβία… Μετά όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι με τη Σερβία. Η ομάδα που θα κερδίσει και θα βγει πρώτη στον όμιλο, σχεδόν πάει τετράδα, αν δούμε τι παιχνίδια ακολουθούν».

Πηγή: ΚΟΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης