«Ποδαρικό» με το… αριστερό έκανε στους ομίλους του Europa League ο Παναθηναϊκός, καθώς ηττήθηκε την Πέμπτη με 2-1 σκορ από την Ντιναμό Μόσχας στη Λεωφόρο.

Οι Κοκόριν (40′) και Ιόνοφ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων, που σημειωτέον είχαν ισάριθμα δοκάρια στο παιχνίδι, ενώ για το «τριφύλλι» μείωσε στο 63′ ο Ντίνας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αϊντχόφεν επικράτησε με 1-0 της Εστορίλ.

Ο αγώνας

Οι «πράσινοι» έχοντας κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κοτσόλη στο πρώτο 20λεπτο δεν επέτρεψαν στους Ρώσους, οι οποίοι από τη μέση και μπροστά βρίθουν ποιότητας, να απειλήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Παναθηναϊκό στο 22ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Νάνο «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Πράνιτς, αλλά το πλασέ του Κροάτη πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαμπούλοφ.

Στη συνέχεια το ματς «άνοιξε» περισσότερο και οι γηπεδούχοι είχαν άλλη μία καλή στιγμή, δύο λεπτά μετά, με το σουτ του Καρέλη από το ύψος της περιοχής να μπλοκάρει εύκολα ο γκολκίπερ της Ντιναμό.

Οι Ρώσοι απάντησαν και στο 28’ «φλέρταραν» με το γκολ, με τον «κεραυνό» του Τζούτζσακ από την περιοχή να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις το κακό δεν αποφεύχθηκε για το «τριφύλλι», που βρέθηκε να κυνηγάει την αντίπαλό του στο σκορ από το 40ο λεπτό.

Μετά την εξαιρετική μπαλιά του Κουράνι στον Κοκόριν ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε υποδειγματικά τον Κοτσόλη, γράφοντας το 0-1, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49΄) οι Ρώσοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Ιόνοφ να αποφεύγει τον Κοτσόλη και να κάνει σαν σε προπόνηση το 0-2, γέρνοντας ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα του ματς υπέρ των φιλοξενούμενων.

Μάλιστα οι Μοσχοβίτες λίγο έλειψε στο 52΄να κάνουν το 0-3, όταν μετά το απευθείας φάουλ του Νομπόα η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κοτσόλη, δεύτερο για τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

Παρά τη «ψυχρολουσία» που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός αντέδρασε γρήγορα και στο 64΄ με τη γυριστή κεφαλιά του Ντίνα μείωσε σε 2-1. Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία την ομάδα του Αναστασίου, η οποία στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης.

Εντούτοις παρά την πίεση του «τριφυλλιού» το 1-2 παρέμεινε έως το τέλος, κι έτσι οι «πράσινοι» έφυγαν με άδεια τα χέρια από το παιχνίδι, με αποτέλεσμα η αντεπίθεσή τους απέναντι στους Ρώσους να μείνει ημιτελής.

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2

Γκολ: 40′ Κοκόριν (Ντιναμό), 50′ Ιόνοφ (Ντιναμό), 63′ Ντίνας (ΠΑΟ)

Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος – Ιόνοφ, Γιουσούποφ

Δοκάρια: Ντζούτζακ (28′ Ντιναμό), Νομπόα (54′, Ντιναμό)

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (75΄ Πέτριτς), Πράνιτς (80΄ Κουτρουμπής), Ντίνας, Καρέλης, Κλωναρίδης (58΄ Δώνης).

Ντιναμό Μόσχας (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ):
Γκαμπούλοφ, Μανόλεφ, Σάμπα, Ντάγκλας, Μπίτνερ (69΄ Γκρανάτ), Ιόνοφ, Νομπόα, Γιουσούποφ, Τζούτζσακ, Κουράνι (90΄+4 Προυντίκοφ) , Κοκόριν (89΄ Χούμποτσαν).


(To 0-1)

(Το 0-2)

(Το 1-2)


Φωτογραφίες: intime
Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης