Με το… ενάμισι πόδι στα πλέι οφ του Europa League βρίσκεται ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε την Πέμπτη με 2-1 της Σαράγεβο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης και μόνο αν… αυτοκτονήσει στη ρεβάνς θα χάσει την πρόκριση.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι και τα δύο τέρματα των Περιστεριωτών προήλθαν από αμυντικούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φυτανίδης άνοιξε το σκορ για την ελληνική ομάδα, ενώ ο Νάστος στο 75′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ενδιάμεσα ο Πουτζιγκάτσα είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους γηπεδούχους στο 26′. Η ρεβάνς θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (7/8) στο Περιστέρι.

Ο αγώνας

Οι Βόσνιοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 6΄, με το μακρινό σουτ του Πουζιγκάτσα το οποίο απέκρουσε ο Τσέναμο, με τη βοήθεια και του δοκαριού.

Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη ευκαιρία τους, στο 11ο λεπτό, με τον Φυτανίδη να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Μπάντοβιτς στο κόρνερ του Πίτου Γκαρσία και να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά.

Ο Ατρόμητος επέλεξε να δώσει χώρο στους γηπεδούχους, δεν κατάφερε όμως να απειλήσει στις αντεπιθέσεις και η Σαράγεβο ισοφάρισε στο 26΄ με δυνατό σουτ του Πουζιγκάτσα έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη ένα καλό σουτ, αυτή τη φορά σε εκτέλεση φάουλ στο 38΄, που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 42΄ ο Στόιτσεφ βρέθηκε σε καλή θέση, όμως το τελείωμά του ήταν πολύ κακό.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς και ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις.

Τελικά, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πήρε αυτό που ήθελε, καθώς στο 75΄ ο Τάτος έδωσε στον Νάστο και αυτός με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπάντοβιτς, δίνοντας στους «κυανόλευκους» σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Για να διατηρηθεί πάντως το αποτέλεσμα, χρειάστηκε και μία καλή επέμβαση του Τσέναμο σε σουτ του Στόιτσεφ στο 88΄, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καραμάνος απώλεσε την ευκαιρία να «καθαρίσει» από απόψε την πρόκριση.

(Το γκολ του Νάστου)

(Το γκολ του Φυτανίδη)

(Η ισοφάριση από του Βόσνιους)

Σαράγεβο-Ατρόμητος 1-2

Γκολ: 11′ Φυτανίδης (Aτρόμητος), 26′ Πουτζιγκάτσα (Σαράγεβο), 75′ Νάστος (Ατρόμητος)

Κίτρινες:
 Μπρίτο (Ατρόμητος), Ταυλαρίδης (Ατρόμητος), Στόιτσεβ (Σαράγεβο), Πούριτς (Σαράγεβο), Πουτζιγκάτσα (Σαράγεβο)

Σαράγεβο (Ούτστουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς, Τατομίροβιτς, Ντούποβατς, Στόιτσεφ, Τσίμιροτ, Πουζιγκάτσα, Οκιτς (82΄ Πούριτς), Βελκόφσκι, Ράντοβατς (88΄ Κοβάσεβιτς), Μπιλμπίγια (73΄ Ντούλιεβιτς)

Ατρόμητος (Παράσχος): Τσέναμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ναπολεόνι (61΄ Τάτος), Δημούτσος (90΄+ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (68΄ Φάμπιο), Καραμάνος

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης