Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση γνωστοποίησε ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Ο Γάλλος σούπερ σταρ δήλωσε περήφανος που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και τόνισε ότι θα κρεμάσει τη φανέλα στο διαμέρισμά του! Παράλληλα, επεσήμανε ότι η σχέση του με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει από την Μπαρτσελόνα.

Στην αίθουσα ο Αμπιντάλ έφτασε μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ εκτός από τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Πιερ Ισά που ήταν στο πάνελ, τη συνέντευξη παρακολούθησαν και συμπαίκτες του Ρομπέρτο, Κασάμι, Ντουρμάζ και Μποτία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαριστώ που είστε εδώ σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφαση μου να σταματήσω την επαγγελματική καριέρα μου εδώ στον Ολυμπιακό. Ο λόγος είναι καθαρά προσωπικός και έχω αποδείξει από την πορεία μου ότι μπορώ να αποφασίσω πότε φτάνει αυτή η στιγμή. Κι η δική μου στιγμή ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Κριστιάν, τον Πιερ, το προπονητικό και ιατρικό επιτελείο και όλους στον Ολυμπιακό που μου φέρθηκαν άψογα όσο ήμουν εδώ.

Θέλω να δηλώσω ότι είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του συλλόγου. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, το απέδειξε φέτος στο Champions League και πάντα παίζει σε υψηλό επίπεδο. Εκτός από όσους ευχαρίστησα, ευχαριστώ όλους τους προπονητές της καριέρας μου, όλους τους ανθρώπους των ομάδων με τις οποίες έζησα αξέχαστες στιγμές. Θα τις θυμάμαι για πάντα. Ήρθε η ώρα να αλλάξω σελίδα και να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχιστεί στο μέλλον και θα συνεχίσω από άλλη ιδιότητα να συνδέομαι με αυτό το σύλλογο», είπε ο Αμπιντάλ.

Σε ερώτηση για το αν θα αναλάβει πόστο στις Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, είπε: «Έχω μια τέτοια κρούση εδώ και δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι κάτι απτό. Θέλω να ξεκουραστώ, να είμαι με την οικογένειά μου και να λάβω τις αποφάσεις μου για το τι θα κάνω στο μέλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είπε: «Ο πρόεδρος από την πρώτη στιγμή με εμπιστεύτηκε, με πλαισίωσε με αγάπη, μου έδειξε τα πάντα για το σύλλογο και τη χώρα. Έχει φιλοδοξίες και στόχους, λατρεύει τόσο την ομάδα όσο και τη χώρα του. Και κάνει τα πάντα ώστε ο Ολυμπιακός να προοδεύει διαρκώς».

Για το περιεχόμενο πιθανής νέας συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο, δεν έχουμε ακόμη κάτι συγκεκριμένο, όπως ισχύει και με την Μπαρτσελόνα. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, επιθυμώ να βρεθώ ξανά κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά το πώς και το πότε δεν το γνωρίζω ακόμα».

Ο Αμπιντάλ κλήθηκε να δώσει συμβουλές στα νέα παιδιά: «Να δουλεύουν ασταμάτητα, να έχουν επιμονή, να τα παίρνουν όλα σοβαρά για να πετύχουν τους στόχους. Η επαγγελματική ζωή του ποδοσφαιριστή είναι δύσκολη, όμως πρέπει να υπάρχει όρεξη, σεβασμός στους συνεργάτες και προσπάθεια για να είμαστε πάντα στο 100% των δυνατοτήτων μας».

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του και τι θα κρατήσει φεύγοντας από την Ελλάδα, είπε: «Σίγουρα όταν σηκώνεις βαρυσήμαντα τρόπαια είναι σημαντικό για κάθε παίκτη, αλλά είναι εξίσου σημαντικό κι όταν περνάς από το ερασιτεχνικό σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν θα ξεχάσω το πρώτο μου συμβόλαιο. Θα πάρω από την Ελλάδα όλη την αγάπη που βρήκα εδώ και όταν θα φτάσω στη Βαρκελώνη θα εύχομαι πάντα το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα κρεμάσω και τη φανέλα του Ολυμπιακού στο διαμέρισμά μου».

Για την ιστορική στιγμή της επιστροφής του σε ημιτελικό με την Ρεάλ στο Champions League το 2011 και για την περιπέτεια της υγείας του, ανέφερε: «Προφανώς αυτή η στιγμή ήταν τεράστια. Αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα σκαμπανεβάσματα. Όταν βρισκόμαστε στα δύσκολα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί. Χρησιμοποίησα το ποδόσφαιρο για να ξεχάσω την ασθένειά μου. Έχω πίστη μέσα μου και την χρησιμοποίησα για να ξαναγυρίσω στο ποδόσφαιρο. Ίσως η στιγμή της επιστροφής ήταν σημαντικότερη σε συναισθηματικό επίπεδο από τα τρόπαια που σήκωσα».

Για το πώς θα ήθελε να τον θυμούνται οι ποδοσφαιρόφιλοι, ανέφερε: «Δεν ψάχνω την αναγνώριση. Πάντα με έβλεπαν όλοι ως ταπεινό, συμπαθητικό και ανοιχτό άνθρωπο. Πιστεύω ότι έτσι θα με θυμούνται, αλλά νομίζω ότι ο καθένας θα με θυμάται όπως νομίζει και θέλει. Δεν μπορώ να το επιβάλλω».

Για την Εθνική Γαλλίας και το ταυτόχρονο αντίο του Τιερί Ανρί, σημείωσε: «Η μεγαλύτερη στιγμή μου με την Εθνική ήταν η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2006. Θα θυμάμαι και την πρώτη κλήση μου στην Εθνική. Δυστυχώς δεν πήραμε το τρόπαιο τότε, αλλά πήρα πολλά μαθήματα. Είναι σύμπτωση που αποχωρώ μαζί με τον Ανρί. Θεωρώ ότι δεν έχω πετύχει ούτε τα μισά απ’ όσα έκανε στην καριέρα του ο Τιερί».

Για τον τίτλο που θα έβαζε αν έγραφε ένα βιβλίο για την καριέρα του: «Δεν έχω επιθυμία να γράψω βιβλίο, αλλά αν το έγραφα θα ήταν με θέμα το ποδόσφαιρο. Κι ο τίτλος θα ήταν πως μετά την καριέρα, η ζωή συνεχίζεται».

Ο Αμπιντάλ ρωτήθηκε ποια συμβουλή θα έδινε στους συμπαίκτες του κι αν αύριο θα είναι το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του: «Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές στους συμπαίκτες μου. Είναι επαγγελματίες πάντα και εδώ στον Ολυμπιακό και παντού. Το ξέρουν ότι πρέπει πάντα να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε. Θα συζητήσω με τον Κριστιάν και τον Πιερ, νομίζω πως ναι αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι. Δεν έχω κι άλλη επιλογή γιατί με περιμένουν».

Για την απόφασή του, δήλωσε: «Πρόκειται για μία επιλογή και απόφαση που μπορούμε να την πάρουμε ανά πάσα στιγμή. Νομίζω ότι για μένα ήρθε αυτή η στιγμή. Ίσως κάποιοι να λυπούνται, εγώ δεν μετανιώνω. Ίσως αν το είχα κάνει δύο χρόνια πριν να το είχα μετανιώσει, αλλά τώρα είναι η καλύτερη στιγμή».

Ο Κριστιάν Καρεμπέ, είπε: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι εδώ δίπλα σε ένα μεγάλο παίκτη και άνθρωπο. Όλοι στηρίζουμε την απόφασή του με πρώτο τον κ. Μαρινάκη, με τον οποίο ο Ερίκ μοιράστηκε όλες τις σκέψεις του. Εκτός από τις στιγμές στα γήπεδα πήραμε και μαθήματα ζωής από τον Αμπιντάλ. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή τη σχέση, ο Ερίκ θα είναι πάντοτε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Πάντα θα είσαι μέλος μας, το σπίτι μας θα είναι πάντα ανοιχτό για σένα και σε ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε το καλύτερο για τη ζωή σου και την καριέρα σου».

Τον λόγο πήρε και ο Πιερ Ισά: «Είναι φυσιολογικό να υπάρχει συγκίνηση όταν ένας παίκτης σαν τον Ερικ αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Είναι μια απόφαση που μας στεναχωρεί, αλλά περιβάλλουμε με όλο το σεβασμό την απόφασή του καθώς ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και ξέρει να σέβεται τους μεγάλους παίκτες. Το κομμάτι της καριέρας του στον Ολυμπιακό ήταν μικρό, αλλά μπορεί μερικοί μήνες να αφήσουν το στίγμα τους όπως έγινε με τον Ερικ. Στην ομάδα, στις Ακαδημίες. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, του ευχόμαστε το καλύτερο στο νέο δρόμο που θα ακολουθήσει και πάντα θα είναι ευπρόσδεκτος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης