Το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της στο Europa League που την καθιστά πολυνίκη της διοργάνωσης πανηγύρισε η Σεβίλλη.

Οι Ανδαλουσιανοί σε έναν τελικό-διαφήμιση του ποδοσφαίρου που διεξήχθη την Τετάρτη στη Βαρσοβία της Πολωνίας, επικράτησαν με 3-2 της… σταχτοπούτας, Ντνίπρο και έκαναν το back to back, κρατώντας την κούπα στο Σάντσεθ Πιθχουάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάρλος Μπάκα «ξελάσπωσε» με δύο γκολ την ομάδα του Έμερι και εκτός από την κούπα της χάρισε και την συμμετοχή στο επόμενο Champions League. 

Το πρώτο ημίχρονο του τελικού στο «Ναροντόβι» ήταν ίσως το πιο όμορφο σε ποιότητα και εξίσου αποτελεσματικό με τα πρώτα 45 λεπτά του αξέχαστου τελικού της σεζόν 2000/2001, όταν η Λίβερπουλ είχε προηγηθεί με 3-1 της Αλαβές.

Οι δύο φιναλίστ αποδείχθηκαν άκρως ουσιαστικές, μόνο που το σφύριγμα της λήξης από τον Άτκινσον δεν βρήκε κάποια ομάδα προηγούμενη παρά τα 4 γκολ που μπήκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντνίπρο αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι», κατάφερε να προγηγηθεί στο 7΄ τον Κάλινιτς, αλλά το «come back» της Σεβίλης ήταν εντυπωσιακό και μέσα σε τέσσερα λεπτά η ομάδα του Ουνάι Έμερι δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί που είχε. Ο Κριχόβιακ στο 28΄ ισοφάρισε με σουτ και με τον ίδιο τρόπο, στο 31΄, ο Μπάκα ανέτρεψε το σκηνικό για τους Ανδαλουσιάνους.

Τα πανηγύρια των Ισπανών κράτησαν 13 λεπτά. Ο αρχηγός των Ουκρανών, Ροτάν, στο 44ο λεπτό με εξαιρετικό φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρίκο και το 2-2 ήταν γεγονός και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο τελικός κρίθηκε από μία ανυποψίαστη φάση στο 73΄. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν εξίσου γρήγορος με το πρώτο μισό, αλλά απουσίαζαν οι φάσεις.

Ο Μπάκα, όμως, βρήκε τον τρόπο από τη μπαλιά του Βιτόλο κι ενώ είχαν προηγηθεί αρκετές κόντρες γύρω από την περιοχή της Ντνίπρο, να μπει στην περιοχή και να «σκοτώσει» με το αριστερό τον Μπόικο. Στο 79΄ ο Κολομβιανός έχασε απίστευτη ευκαιρία για το χατ τρικ, με ο γκολκίπερ των Ουκρανών να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

Η απονομή των θριαμβευτών:

Κίτρινες: Κανκάβα, Κάλινιτς, Ροτάν, Μάτος, Μπέζους – Κρικόβιακ, Καρίσο, Μπάκα

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μίρον Μάρκεβιτς):
Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντούγκλας, Τσεμπεργιάσκο, Μάτος, Κανκάβα (85΄ Σανκόφ), Φέντορτσουκ (68΄ Μπέζους), Κονοπλιάνκα, Ροτάν, Ματέους, Κάλινιτς (78΄ Σελέζνιοφ).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Ουνάι Έμερι): Ρίκο, Βιδάλ, Καρίσο, Κολότζιετζακ, Τρεμουλινάς, Εμπιά, Κριχόβιακ, Ρέγες (58΄ Κόκε), Μπανέγκα (90΄ Ιμπόρα) , Βιτόλο, Μπάκα (82΄ Γκαμεϊρό)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης