Θετικά ήταν τα δείγματα… γραφής της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο φιλικό με τη Νορβηγία που ήταν το πρώτο για τη «γαλανόλευκη» στη μετά-Εuro εποχή και παράλληλα το τελευταίο πριν τα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο (7/9).

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, μολονότι παρουσιάστηκε απέναντι στους Σκανδιναβούς με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της, εν συγκρίσει με το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επικράτησε με 3-2 σκορ των γηπεδούχων στο «Ullevaal Stadion» του Όσλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, σημείωσαν οι Τοροσίδης (7’), Κ. Παπαδόπουλος (11’) και Μήτρογλου (56’), ενώ για τους Νορβηγούς σκόραραν οι Χάνγκελαντ (13’) και Ρίισε (75’).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος η «γαλανόλευκη» αγωνίστηκε σε σύστημα 4-4-2, που φάνηκε να της ταιριάζει… γάντι, ενώ στην επανάληψη έπαιξε σε σχηματισμό 4-2-3-1, με την είσοδο του Νίνη πίσω από τον Μήτρογλου.

Ο αγώνας

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι για την Εθνική μας, που μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό στους γηπεδούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις στο 7′ η «γαλανόλευκη» άνοιξε το σκορ, όταν ο Τοροσίδης σέντραρε από δεξιά και ο τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας, μπαίνοντας μαζί της στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού από… εκτελεστής έγινε δημιουργός. Με εκτέλεση φάουλ  ο «Τόρο» «σημάδεψε» τον εντελώς αμαρκάριστο Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος με κεφαλιά ανάγκασε τον Γιάρστεϊν να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από το βάθος της εστίας του.

Η Νορβηγία κατάφερε να μειώσει σχεδόν αμέσως, αφού στο 13′ και σε φάση διαρκείας, το σουτ του Χάνγκελαντ κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, ενώ στο 37′ η ομάδα του Όλσεν είχε δοκάρι με κεφαλιά του Αμπντελάουε.

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο νεοεισελθών, Κώστας Μήτρογλου έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, όμως την τρίτη φορά δεν… λάθεψε. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού στο 56’ με ωραίο σουτ, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Σάντος, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Νορβηγοί πίεσαν για να μειώσουν, βλέποντας τις προσπάθειές τους να πιάνουν τόπο στο 75′, όταν μετά από σέντρα του Ελγιουνουσί, ο Ρίισε έφτασε πρώτος στην μπάλα και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Σόντερλουντ – Τζιόλης, Δημούτσος

Νόρβηγια (Εγκιλ Όλσεν): Γιάρστεϊν, Χόγκλι, Χάνγκελαντ, Ντεμίντοφ (38′ Ρόνγκε), Ρίισε, Χένρικσεν (46′ Αϊκρεμ), Πέντερσεν (46′ Γκριντχάιμ), Γκρίντχεϊμ, Ελγιουνουσί, Χούσεκλεπ (63′ Μπράατεν), Αμπντελάουε (63’Σόντερλουντ).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (46′ Βύντρα), Σπυρόπουλος (81′ Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης (46′ Νίνης), Τζιόλης (81′ Δημούτσος), Κατσουράνης, Φορτούνης, Σαλπιγγίδης (70′ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (46′ Μήτρογλου).

Το γκολ του Τοροσίδη:


Το γκολ του Παπαδόπουλου:


Το γκολ του Μήτρογλου:

Το γκολ του Χάνγκελαντ:

Το γκολ του Ρίισε:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης