Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ρατσιστικής επίθεσης ο μέσος της Κέρκυρας, Οράσιο Καρντόσο, από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Εναντίον του Αργεντινού μέσου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, μετά την ανακοίνωση-καταγγελία των αρχηγών της Βέροιας, σύμφωνα με την οποία ο Καρντόσο επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Νικολάο Ντουμίτρου, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πειθαρχική επιτροπή έκρινε αόριστη και αναπόδεικτη την καταγγελία κι έτσι, όπως προαναφέραμε, απάλλαξε τον Αργεντινό παίκτη της Κέρκυρας.

Από εκεί και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με δύο πρόστιμα, ύψους 2.500 ευρώ το καθένα, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στα ματς της 1ης αγωνιστικής με τη Νίκη Βόλου και της 3ης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ.

Τέλος, πρόστιμο 2.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ΠΑΕ Πανιώνιος για το ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης και 2.500 ευρώ στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου για το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Α.Ο.Κ, HORACIO CARDOZO (Ποδοσφαιριστή): διότι:«Βάσει των αναφερομένων στην από 15/9/2014 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 18-9-2014 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει τους εγκαλουμένους λόγω αοριστίας της καταγγελίας και ως αναπόδεικτης.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 1η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 2η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Νίκη Βόλου: Για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης