Ο Ολυμπιακός «προδόθηκε» από την άμυνά του στο παιχνίδι με τη Μάλμε, ωστόσο έχει βάσιμα παράπονα από τη διαιτησία του Ρώσου Καράσεφ. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε ολέθριο λάθος στη φάση που οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μανιάτη, αφού, αντί να δείξει την άσπρη βούλα και να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό των Σουηδών, υπέδειξε «θέατρο» και τιμώρησε τον αρχηγό του Ολυμπιακού με κίτρινη κάρτα!

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται ακόμα για το γκολ του Κώστα Μήτρογλου που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο ο βοηθός φαίνεται πως τελικά έκανε τη σωστή υπόδειξη. Όταν έφυγε η μπάλα από το πόδι του Κασάμι, ο Μποτία ήταν πιο μπροστά από την άμυνα της Μάλμε και η φάση σταμάτησε σε εκείνο το σημείο και όχι στην κεφαλιά προς τον Μήτρογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο Καράσεφ έκανε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς δεν έβγαλε κίτρινες κάρτες σε επικίνδυνα τάκλιν των Σουηδών (σ.σ.: δύο ίδιου τύπου έγιναν πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς), ενώ κάρτα δεν δόθηκε και στον πλάγιο μπακ της Μάλμε που τράβηξε παρατεταμένα τη φανέλα του Ιμπραΐμ Αφελάι.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Ολλανδού, ο οποίος απάντησε στους Σουηδούς δημοσιογράφους: «Πρέπει να βλέπατε άλλο ματς, εκτός αυτού μας ακυρώθηκε κανονικό γκολ και δεν δόθηκε το πέναλτι».

Από τη μεριά του ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε για τη φάση του πέναλτι στο 56’ και το μαρκάρισμα του Τίνερχολμ: «Ήταν πεντακάθαρη φάση πέναλτι και αποβολή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έδωσε. Με βρίσκει πεντακάθαρα ο αντίπαλος, γυρίζω, κοιτάζω τον διαιτητή και, αντί να δώσει πέναλτι και αποβολή, μου βγάζει κάρτα για θέατρο. Πραγματικά, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τον μη καταλογισμό του πέναλτι παραδέχθηκε και ο προπονητής της Μάλμε, Άγκε Χαρέιντε: «Είμαστε τυχεροί. Νομίζω ότι ήταν πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό. Αλλά, δυστυχώς, αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να έχει γίνει 1-1 το παιχνίδι και θα ήταν διαφορετικό ματς σε αυτό το σημείο. Πρέπει να το ξαναδώ, αλλά νομίζω ήταν πέναλτι. Και με την ισοπαλία λογικά θα ήταν άλλο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είχε το μομέντουμ».


(Η φάση που ο Μποτία υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ)

(Το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Ολυμπιακό)

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης