Καταιγιστική ήταν η ΑΕΚ απέναντι στον Ηρακλη, με τον «γηραιό» να πληρώνει τα σπασμένα για τη συντριβή της Ενωσης στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό.

Η Ένωση στο πρώτο ματς μετά την παραίτηση του Τραϊανού Δέλλα, έχοντας τον Στελιο Μανωλά ως υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο, συνέτριψε με 5-1 στους «κυανόλευκους», προσφέροντας θέαμα στους 5.000 περίπου χιλιάδες φίλους της που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο τέρματα πέτυχε ο Βάργκας (31΄,60΄) και από ένα οι Αραβίδης (38΄), Μπαρμπόσα (67΄), Μπουνανότε (89΄) ενώ για τον Ηρακλή το γκολ τις τιμής για τους Θεσσαλονικείς το σηείωσε ο Βέλλιος στο 64΄.

TA ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η λανθασμένη προσέγγιση του αγώνα από τον Ηρακλή, ήταν η πλατφόρμα πάνω στην οποία στήθηκε η εύκολη νίκη της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «γηραιός» ταξίδεψε στην Αθήνα γνωρίζοντας ότι είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα η οποία βρισκόταν στη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση των τελευταίων 2,5 χρόνων. Παρόλα αυτά, επέλεξε αμυντική τακτική, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να επουλώσει τις πληγές της πάνω στο χορτάρι και μέσα από τη ροή του παιχνιδιού, να πατήσει γερά στα πόδια της και να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά.

Μετά το μέσον του πρώτου ημιχρόνουν οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγάζουν περισσότερους παίκτες στην επίθεση και στο δεκάλεπτο 20′-30′ καθάρισαν το ματς. Στο 31΄ ο Βάργκας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, αφού πετάχτηκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ηρακλή μετά από σέντρα του Μπαρμπόσα.

Στο 34΄ μετά από μαγική ενέργεια του Μάνταλου, ο Αραβίδης εκτέλεσε με το αριστερό τον Περνίς, που φέρει ακέραια την ευθύνη. Εξιλεώθηκε, ωστόσο, αμέσως μετά όταν στο 38΄ σταμάτησε με εκπληκτική εκτίναξη τον «κεραυνό» του Μάνταλου.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (60΄), ο Βάργκας με σουτ πάνω στην κίνηση από σέντρα του Γκάλο, έγραψε το 3-0 και λίγο αργότερα (64΄) ο Απόστολος Βέλιος μείωσε το σκορ με υπέροχο τελείωμα από ασίστ του Πασά.

Στο 67΄ ο Μπαρμπόσα σούταρε από μακριά, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Στάμου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Περνίς (4-1). Στο 75΄ από έξοχη ασίστ του Μπουονανότε (στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα), ο Μάνταλος σημάδεψε το δοκάρι. Ο Αργεντινός σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα και διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 89΄ μετά από λανθασμένη απόκρουση του Περνίς σε σουτ του Γιόχανσον.

Γενικά η ΑΕΚ στον πρώτο της αγώνα της «Μετά-Δέλλα» εποχής και με τον Στέλιο Μανωλά ως υπηρεσιακό, ήταν εμφανώς πιο απελευθερωμένη. Ειδικά το γεγονός ότι ο Ρόναλντ Βάργκας ήταν κορυφαίος της αναμέτρησης, μία εβδομάδα μετά από τον αποκλεισμό του από τη 18άδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ενδεικτικό.

Ο Μανωλάς, ωστόσο, εμπιστεύθηκε το 4-2-3-1 του προκατόχου του, επαναφέροντας στην άμυνα τον Κολοβέτσιο και τοποθετώντας τον Βάργκας αντί του Πλατέλλα στο δεξιό άκρο.

ΑΕΚ-Ηρακλής 5-1

Γκολ: 31′, 60′ Βάργκας, 35′ Αραβίδης, 67′ Mπαρμπόσα, 89′ Μπουονανότε – 64′ Βέλλιος

Κίτρινες:
Κολοβέτσιος, Ντιντάκ, Λαμπρόπουλος – Μπαρτολίνι, Μπουλούτ

Δοκάρια: 75′ Mάνταλος (ΑΕΚ)

ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (83′ Κορδέρο), Μάνταλος, Μπαρμπόζα, Βάργκας (74′ Μπουονανότε), Αραβίδης (54′ Κρισάντους)

Ηρακλής (Παπαδόπουλος):
Περνίς, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46′ Ρομάνο), Μακρής, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (70΄ Περόνε), Τσιλιανίδης (46′ Μπουλούτ), Πασάς, Βέλλιος.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης