Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ θα αναπληρώσει το κενό του Όρτον, κάνοντας μεταγραφή επιπέδου Ευρωλίγκας. Μετά τα τελευταία πειθαρχικά παραπτώματα του Ντάνιελ Ορτον το «διαζύγιο» του με την «Ένωση» φαντάζει προ τον πυλών.

Όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του έχει βρεθεί και δεν είναι άλλος από τον άσο της Λαμποράλ Κούστα, Ανοσίκε. Ο 24χρονος Αμερικάνος φόργουορντ/σέντερ ανήκει στη ομάδα των «Βάσκων» και την τελευταία διετία ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν κορυφαίο παίκτη με ύψος 2,04μ. με τεράστιες αλτικές ικανότητες, ο οποίος αναδείχθηκε καλύτερος ριμπάουντερ της Λίγκας και τις δυο σεζόν.

Ένα ακόμα αβαντάζ της «Ένωσης» είναι η απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση από την Λαμποράλ που είχε ως εκ τούτου την μείωση του χρόνου συμμετοχής του Ανοσίκε, με αποτέλεσμα η λύση με κοινή συναινέσει του συμβολαίου του παίκτη να επισπευτεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ανοσίκε θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις μπασκετικές του ικανότητες αφού έχει κάνει προετοιμασία με τη Λαμποράλ και θα είναι διαθέσιμος ακόμα και για το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Άρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ την απόκτηση  του, Γιάννη Καλαμπόκη ανακοίνωσαν οι «κιτρινόμαυροι» καθώς κρίθηκε ικανός από τον Ντράγκαν Σάκοτα να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα. Ο έμπειρος γκαρντ, στα 37 του έχει παίξει με την εθνική ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2009. Με την Ένωση είχε αγωνιστεί ξανά την σεζόν 2005-06, προτού αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Τρεβίζο, Ίκαρο, Άλμπα και Κολοσσό.

Επιμέλεια: Ελένη Λούμου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης