Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι «δικεφάλων», που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του μίνι πρωταθλήματος στο ματς  που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ για τους «κιτρινόμαυρους» στο 33’΄συνδιάζοντας με γκολ το -ενδεχομένως- τελευταίο του ματς (σκέφτεται να «κρεμάσει» τα παπούτσια του) μπροστά στο κοινό της Ένωσης. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λεονάρντο στο 85’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Πάμπλο Γκαρσία (65΄) και ο Φωτάκης (78΄).

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, καθώς οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση για να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα και να μην περιμένουν τον αντίπαλο τους.

Πάντως καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε, με αποτέλεσμα το 0-0 να διατηρηθεί μέχρι το 32’.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Λύμπερόπουλος, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.

Ο Μεσσήνιος στράικερ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Χαλκιά μετά από σουτ του Λαγού και «έγραψε» το 1-0, γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση από τον κόσμο των γηπεδούχων.

Λίγο αργότερα (38΄) ο Γεωργέας «δώρισε» ένα τετ-α-τετ στον Νιμανί, όμως ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε.

Το ματς κρίθηκε από δυο φάσεις, μέσα σ’ ένα τρίλεπτο. Στο 62΄ ο Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Ιβιτς και στο 65΄ ο Πάμπλο Γκαρσία μάρκαρε σκληρά τον Βάργκας, αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την ίδια «τύχη» είχε και ο Γιώργος Φωτάκης στο 78΄.

Με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί που είχε δημιουργήσει απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» με 4 νίκες και 8-0 τέρματα.

Ο Λεονάρντο στο 85΄ μετά από έξοχη ασίστ του Γκούντγιονσεν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κι έτσι έμεινε «ζωντανό» για την Ένωση το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Ένα όνειρο που, για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει η ΑΕΚ να νικήσει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, που θα παίζει μπροστά στο κοινό του.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα σ’ ένα επίσης κρίσιμο ματς, αφού ο χαμένος θα μπει στη επίπονη διαδικασία του β΄ προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ, στο μέσον Ιουλίου.

Στο 87΄ οι περίπου 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά ενώπιον τους. Σε αντίθεση με τον Λυμπερόπουλο που το σκέφτεται ακόμα, ο «κολοσσός» έχει αποφασίσει ότι στα 36 του ήρθε η ώρα για το «αντίο».

Κίτρινες: Βάργκας, Κοντοές – Αποστολόπουλος, Γκαρσία, Φωτάκης

Κόκκινες: Γκαρσία (65΄-δεύτερη κίτρινη), Φωτάκης (78΄-δεύτερη κίτρινη)

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Λαγός, Βάργκας (87΄ Δέλλας), Καφές (80΄ Φούντας), Μάκος, Κάρλος (70΄ Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς (60΄ λ. τρ. Κρέσιτς), Αποστολόπουλος (76΄ Παπάζογλου), Γκαρσία, Γεωργιάδης (60΄ Σαλπιγγίδης), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Ιβιτς, Αθανασιάδης, Νιμανί.

Το γκολ του Λυμπερόπουλου:


To γκολ του Λεονάρντο:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης