Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε σήμερα ένα μίνι αφιέρωμα στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, με αφορμή την ανάδειξή του στους 11 πιο αγαπημένους παίκτες που πέρασαν ποτέ από το «λιμάνι», σύμφωνα με τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο «Τζόλε» δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα των «ερυθρόλευκων»: «Είναι ό,τι καλύτερο να υπάρχει αυτή η εκτίμηση και η αναγνώριση από τον κόσμο. Είναι το μεγαλύτερο κέρδος για κάθε αθλητή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά το αφιέρωμα των Πειραιωτών στον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας:

«Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό και αυτό το δείχνουν τα επιτεύγματά του, αλλά και το γεγονός πως ο κόσμος του Θρύλου τον ψήφισε μέσα στους 11 πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την “ερυθρόλευκη” φανέλα!

Ο γεννημένος στις 4 Αυγούστου του 1972 αριστερός μεσοεπιθετικός, μετά από 6 χρόνια παρουσίας σε Ραντνίσκι, Ερυθρό Αστέρα, Σπάρτακ Σουμπότιτσα και Πανηλειακό, το 1996 παίρνει μεταγραφή για τον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε τα επόμενα 13 χρόνια, όπου το 2009 «κρέμασε» τα παπούτσια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνδυασμός δύναμης, ταχύτητας, αντοχής, αλλά και τεχνικής κατάρτισης τον έκαναν να ξεχωρίσει από την αρχή και να πάρει φανέλα βασικού! Ήταν εκ των ακρογωνιαίων λίθων της ομάδας που κατέκτησε τα επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα (1997-2003), ενώ συνολικά έφτασε τα 12, κατακτώντας παράλληλα 5 Κύπελλα Ελλάδος και 1 Σούπερ Καπ.

Οι 493 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις (344 στο πρωτάθλημα, 66 στο Κύπελλο και 83 στην Ευρώπη) με την “ερυθρόλευκη”, τα 158 γκολ του (127 πρωτάθλημα, 16 Κύπελλο και 15 Ευρώπη), αλλά και η εμβληματική του παρουσία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, τον οδήγησαν στο να φορέσει για αρκετά χρόνια το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού!

Το 2005/06 ήταν η πιο παραγωγική χρονιά του 34χρονου τότε “Τζόλε”, χάνοντας μόλις ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα και όντας ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ με 15 γκολ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάλι το νταμπλ, ενώ ο ίδιος συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2006, με την εθνική Σερβίας.

Στις 30 Μαρτίου 2009 ανακοίνωσε τον τερματισμό της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής και στις 26 Απριλίου 2009 έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα εναντίον της ομάδας του Θρασύβουλου. Τελευταίο επίσημο παιχνίδι της καριέρας του ήταν ο τελικός Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ, στις 2 Μαΐου 2009, που συνοδεύτηκε και με τον τελευταίο του τίτλο. Το 2009 τιμήθηκε με ειδικό βραβείο (έπαθλο αθλητικής προσφοράς και ήθους) από το Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών Ελλάδας.

Ο “Τζόλε” είναι ο παίκτης με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας κατακτήσει 12 συνολικά, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου 2009 έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το γκολ του επί της Σεντ Ετιέν έφτασε τα 15, ενώ φέτος τον “έπιασε” στην κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας ο Κώστας Μήτρογλου, με τον Τζόρτζεβιτς να παραμένει ο κορυφαίος ξένος σκόρερ του Θρύλου στην Ευρώπη. Έχει αναδειχθεί, επίσης, 3 φορές καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής (2001, 2002, 2003)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης