Με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Άλκμααρ στην Ολλανδία και έμεινε στην κορυφή του ομίλου του Europa League με τέσσερις βαθμούς. Το σκορ άνοιξε για ΑΖ στο 82’ ο Γουβελέου.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ελέγξει το ρυθμό από την αρχή και μάλιστα έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Στο 8′ το σουτ του Τζιόλη από καλή θέση εξοστρακίστηκε από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Ολλανδοί με τον Γκούντελι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες, αφού ο Χακόμπο αποσόβησε το 1-1. Στο 39΄ ο ΠΑΟΚ άγγιξε για μία ακόμα φορά το γκολ, αλλά το σουτ του Κλάους Αθανασιάδη έφυγε άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη οι Ολλανδοί ανέβασαν τον ρυθμό και την κινητικότητα τους πίεσαν την εστία του Χακόμπο κι έφτασαν με την σειρά τους σε μια σειρά ευκαιριών. Νωρίτερα όμως στο 51′ ο Λούκας είχε μεγάλη ευκαιρία για γκολ αλλά η κεφαλιά του από την πάσα του Τζαβέλα, αποκρούστηκε και πάλι από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ταχύτητα και τον ρυθμό τους και είχαν με την σειρά τους ένα δοκάρι στο 71′. Από σέντρα του Ελμ, ο Γιόχανσον μόνος του έστειλε την κεφαλιά, στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Ομως λίγα λεπτά αργότερα στο 82′ ο Γκουβελέουβ με προβολή στην πορεία της μπάλας παραβιάζει την εστία του Χακόμπο, για να βάλει την ομάδα του σε θέση πρωταγωνίστριας στον αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνεργάτης του τιμωρημένου Χουμπ Στέφενς, ο συμπατριώτης του Λόκχοφ από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τόλμησε έστω και αργά στο 84′ να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλπιγγίδη, που στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από γέμισμα του Λόρενς, και πρώτη κεφαλιά του Αθανασιάδη μέσα από την περιοχή, κεραυνοβόλησε τον Εστέμπαν φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα και με το τελικό 1-1 να δίνει πολύτιμο βαθμό στον ΠΑΟΚ, που διατηρεί την πρωτιά του ομίλου μαζί με την ΑΖ Αλκμααρ.

Άλκμααρ – ΠΑΟΚ 1-1 (ΑNT-1)

Γκολ: 82′ Γουβελέου – 90′ +3′ Σαλπιγγίδης

To γκολ της Άλκμααρ

Το γκολ του Σαλπιγγίδη

8′ δοκάρι ο Τζιώλης
51′ δοκάρι ο Λούκας
72′ δοκάρι ο Γιόχανσον

Κίτρινες κάρτες:

Κόκκινες κάρτες:

Άλκμααρ (Μάρτιν Χάαρ):
Εστεμπάν, Γιόχανσον, Βιεργκέβερ, Γουβελέου, Γούτενς, Ορτίθ, Ελμ (80′ Όβερτουμ), Γκουντέλι, Μπίρενς (69′ Γκούντμουνσον), Μάρτενς, Γιόχανσον (90′ Άβντιτς).

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς):
Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ (84′ Σαλπιγγίδης), Τζιόλης, Λούκας (72′ Ολίσε), Νίνης (76′ Λόρενς), Στοχ, Αθανασιάδης.

12ος Όμιλος

Αλκμααρ-ΠΑΟΚ 1-1
Σαχτέρ Καραγκάντι-Μακάμπι Χάιφα 2-2

Βαθμολογία

ΠΑΟΚ (3-2) 4
Άλκμααρ (2-1) 4
Μακάμπι Χάιφα (3-3) 1
Σαχτέρ Καραγκάντι (3-4) 1

Οι δηλώσεις

Χούμπ Στέφενς (προπονητής ΠΑΟΚ): «Στο πρώτο μισό ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, στο δεύτερο μισό ήταν λιγότερο. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, τελικά ευτυχώς κάναμε το 1-1 και ολοκληρώθηκε ο αγώνας. Νομίζω μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Χάναμε την μπάλα, γιατί ίσως η οργάνωσή μας δεν ήτανε καλή και ήταν καλύτερη η αντίπαλός μας. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πειθαρχημένοι, ας μη λέμε ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας, αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι που παίχτηκε στο δεύτερο μισό. Δε δώσαμε χώρους στο πρώτο ημίχρονο, το κάναμε στο δεύτερο και γι’ αυτό κάποιοι παίκτες μας πρέπει να σκεφτούν για το επίπεδό τους».

Μιγκέλ Βίτορ (αμυντικός ΠΑΟΚ):
«Ξέραμε ότι μπορούμε να πάρουμε πόντους εκτός έδρας, όταν παίρνεις ισοπαλία εκτός έδρας και κερδίζεις στο σπίτι σου, προχωράς στην ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Η Αλκμααρ είναι ομάδα με ποιότητα, μετά το γκολ που δεχτήκαμε πιστέψαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο. Είναι σημαντικό για την ομάδα να αντιδρά και να πιστεύει ότι μπορεί να ανατρέψει εις βάρος της κατάσταση. Ακόμη και αν χάναμε απόψε θα ήμασταν δυνατοί για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (6/10), διότι είναι διαφορετικό πράγμα οι υποχρεώσεις μας στο ελληνικό πρωτάθλημα από αυτές για την Ευρώπη. Η ισοπαλία απόψε μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς για το ντέρμπι».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (επιθετικός ΠΑΟΚ):
«Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα ή καλύτερα το παιχνίδι. Όλα είναι ανοιχτά σε αυτό το επίπεδο. Δεν ψάχνουμε για ήρωες, αλλά για το αποτέλεσμα. Χαίρομαι για το γκολ που έβαλα, αλλά και για το βαθμό. Δεν ξέρω αν είμαστε ευχαριστημένοι από το παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και δικαιούμασταν το γκολ. Στην επανάληψη δεν ήμασταν καλοί, σίγουρα έπαιξε ρόλο και η τύχη με την ισοφάριση. Δε γίνεται να κάνουμε θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ πως το ότι δεν ηττηθήκαμε είναι θετικό, γιατί εμείς και η Άλκμααρ θεωρητικά είμαστε τα φαβορί».

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης