Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκαν στο παιχνίδι με την Ουγγαρία και υποστήριξαν πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει την αντεπίθεσή της για να φτάσει στην πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Χαρακτηριστικά ο Τοροσίδης τόνισε πως αν η Εθνική δεν βγάλει χαρακτήρα δεν την σώζει ούτε ο… Μουρίνιο.

Αρχικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε στον Σέρχιο Μαρκαριάν: «Οι στιγμές που ζήσαμε, είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Εμείς προετοιμαστήκαμε σε ξένο έδαφος γι’ αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Ο προπονητής ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και γνωρίζει τη νοοτροπία μας. Είναι ευχάριστος άνθρωπος και βοηθάει στο καλό κλίμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κακή βαθμολογία της Εθνικής στον όμιλο, είπε: «Υπήρχαν μικρά προβλήματα που στη συνέχεια έγιναν ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο οι λεπτομέρειες μετράνε πολύ. Μετά το καλό καλοκαίρι στο Μουντιάλ, είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και κάποια παιδιά αποχώρησαν. Με την έλευση νέου προπονητή, πήγαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Δεν ήταν όμως αυτό που θέλαμε. Από σήμερα δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν και έχουμε παιχνίδια για να γυρίσουμε την κατάσταση και να τα καταφέρουμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε από αύριο».

Σε ερώτηση για τους Ούγγρους Στίβερς και Σάλαϊ, σχολίασε: «Είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Αύριο πιστεύω ότι θα βγάλουμε έναν πολύ καλό εαυτό στο γήπεδο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι έλειψε από την ομάδα μέχρι σήμερα: «Πολλά δεν πήγαν καλά για μας. Εγώ θα σταθώ στο ότι η ομάδα πρέπει να έχει όρεξη και να είναι πεινασμένη. Δεν το είχαμε αυτό μέχρι τώρα και αυτό το ματς είναι τελικός. Πρέπει να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο με όρεξη και να δείξουμε ότι έχουμε πολύ καλή ομάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην διαπίστωση ότι όταν η Ελλάδα παίζει με την πλάτη στον τοίχο αποδίδει καλά, απάντησε: «Υπάρχει αυτό και το έχουμε δει στην Ελλάδα να γίνεται. Και δε μιλάω μόνο για το ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει ότι όσοι ήρθαν και όσοι έχουν φύγει, έχουν δώσει το 100%. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που έκαναν και τα άλλα παιδιά, παίζοντας σε μεγάλες διοργανώσεις».

Με τη σειρά ο Βασίλης Τοροσίδης αναφέρθηκε αρχικά στον Μαρκαριάν: «Εννοείται ότι όταν έφυγε οι περισσότεροι παίζαμε στα χωριά μας. Έχει ένα μήνα που ανέλαβε. Μας είδε, μάζεψε πληροφορίες, έμαθε τον χαρακτήρα μας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι αν εμείς παίξουμε με καρδιά και πάθος θα προκριθούμε, αν όχι θα αποκλειστούμε. Αυτό μας έλειπε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Το να ψάχνουμε τί έφταιξε είναι ένα τίποτα… Αυτό που έχω να πω ως Βασίλης είναι ότι πρέπει να δείξουμε αυτά τα στοιχεία. Αν δεν τα δείξουμε και ο Μουρίνιο να έρθει, θα χάσουμε. Η ομάδα πάντα έχει διάθεση. Κάθε αλλαγή προπονητή, αλλάζει την ψυχολογία. Η Εθνική τουλάχιστον, πάντα είχε αυτή την διάθεση. Όλα τα παιχνίδια είχαν όρεξη και πάθος. Φαινόταν με τις επιτυχίες που είχαμε, που ελπίζω να έρθουν και άλλες».

Ο «Τόρο» κλήθηκε να αναφέρει τις ομάδες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν: «Αυτές που έχουν τους περισσότερους βαθμούς. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Εμείς είμαστε έμπειροι. Μπορούμε το 6 στα 6 για να πάρουμε την τρίτη θέση και να παίξουμε στα μπαράζ».

Για τους παίκτες που τραυματίστηκαν και δε θα παίξουν με την Ουγγαρία, ο Τοροσίδης, είπε: «Είχαν την ατυχία να τραυματιστούν και να λείψουν από ένα σημαντικό ματς. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε αυτούς και στους Έλληνες είναι ότι όσοι θα παίξουμε θα παίξουμε και για αυτούς, προκειμένου να έχουμε ελπίδες πρόκρισης στο Εuro».

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ρωτήθηκε για την τακτική της Ελλάδας: «Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, αλλά τα κρατάμε για εμάς. Φυσικά και θέλουμε τη νίκη, αλλά πρέπει να την διεκδικήσουμε με μυαλό. Δεν πρέπει να μπούμε φουριόζοι. Προετοιμαστήκαμε για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη. Πρέπει να παίξουμε με μυαλό».

Για την προετοιμασία, είπε: «Ήταν καλή εβδομάδα. Βρεθήκαμε μετά από καιρό, σε μία δύσκολη κατάσταση. Είχαμε όρεξη για δουλειά. Καινούργιο προπονητή. Έχουμε φιλοδοξίες ξανά. Δουλέψαμε καλά. Ετοιμάσαμε το παιχνίδι. Κάναμε πράγματα που πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης