Για το κυριακάτικο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού της NOVA, τονίζοντας ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό με το περυσινό.

«Η ψυχολογία στα παιχνίδια αυτά είναι εντελώς διαφορετική. Το βιώσαμε πέρυσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια αυτά τα ματς έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Όσο πληγωμένη κι αν είναι η κάθε μια από τις δύο ομάδες, βγάζουν διαφορετική ένταση, διαφορετικό πάθος και νομίζω το σημαντικό είναι για εμάς να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί σε αυτό που κάνουμε. Είμαστε μια ομάδα που όταν λειτουργήσει σωστά μέσα στο γήπεδο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον οποιονδήποτε αντίπαλο», τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος ρωτήθηκε εάν η ομάδα μπορεί να πετύχει ανάλογο θρίαμβο με αυτόν της περασμένης περιόδου (0-3):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν το ξέρουμε. Τη δεδομένη στιγμή είναι τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με πέρυσι. Διότι εκείνη την εποχή ο Ολυμπιακός ήταν ήδη πρωταθλητής, τώρα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και ο δρόμος είναι πολύ μακρύς. Προέρχονται και οι δυο ομάδες από ευρωπαϊκά παιχνίδια και όλα αυτά θα παίξουν το ρόλο τους για το παιχνίδι της Κυριακής. Αλλά είναι τελείως διαφορετικό το φετινό ματς».

Για το που θα κριθεί το ντέρμπι, ο Αναστασίου επισήμανε: «Στο θέμα της συγκέντρωσης. Πρέπει να έχουμε σωστή λειτουργία, να μην δίνουμε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές. Και το σημαντικό είναι να προσέξουμε την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού γιατί έχει παίκτες που σκοράρουν εύκολα και εκεί θα χρειαστεί παραπάνω δουλειά από όλους μας για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Αισιοδοξώ πως μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Kαταλήγοντας ο προπονητής του Παναθηναϊκού διευκρίνισε ότι η κούραση δεν θα παίξει κανένα απολύτως ρόλο: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν τίθεται τέτοιο θέμα και είναι κάτι που ούτε καν το σκέφτομαι, ούτε με απασχολεί και ξέρω ότι οι παίκτες μου από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο και αυτό περιμένω να δω και μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης